MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Omgaan met Verkoopbezwaren: Hoeveel geld laat jij op tafel liggen?

Kak! Een verkoopbezwaar!

Hoeveel geld laat jij op tafel liggen? Zolang je na een verkoopbezwaar geen deal kunt sluiten, blijft er geld op tafel liggen. Kan jij alle verkoopbezwaren tackelen? Nee? Reken dan maar eens uit wat jij/jouw organisatie aan omzet misloopt…Dat is ff schrikken, toch? Kak!

Verkoopbezwaren tackelen is essentieel

Het tackelen van verkoopbezwaren is essentieel in verkoop. Veel verkopers weten niet dat er drie verschillende categorieen zijn en dat je ze allemaal op een andere manier moet tackelen. Want helaas: one size does not fit all. Oftwel: wat bij de ene categorie wel werkt, werkt bij de andere zeker niet!

Dit zijn de meest bekende verkoopbezwaren:

  • Te duur/we hebben geen budget
  • Ik moet eerst nog even overleggen
  • Stuur maar wat op
  • Bel over 3 maanden maar eens terug
  • Wij willen het eerst zelf proberen
  • We zijn al voorzien/ we hebben al een leverancier
  • Het komt nu niet uit

Zeg eens eerlijk: “Van welk verkoopbezwaar krijg jij de meeste stress?”.

Hoe schrik je een verkoper af?

Veel klanten weten inmiddels precies hoe je een verkoper afschrikt. Wat grofweg het best werkt is zeggen:

“wij hebben geen budget!”.

Kak! Een bezwaar!
Kak! Een verkoopbezwaar!

Dit is wat ik vroeger deed bij een verkoopbezwaar (zie foto), maar het is geen aanrader, want het werkte voor geen meter.

Veel klanten weten ook wel dat de meeste verkopers afhaken op het moment dat er ‘niets te halen valt’. In mijn optiek is ‘geen budget’ dan ook waar jouw klanten waarschijnlijk het meest succes mee hebben in hun poging van jou af te komen.

En ondanks dat, is het niet gezegd dat dit geen klant kan worden. Sterker nog, ik verkoop regelmatig jaartrajecten aan klanten die ‘geen budget’ hebben. En dat leer ik mijn klanten ook.

Omgaan met Verkoopbezwaren

Nu wordt het wel heel makkelijk om te leren omgaan met verkoopbezwaren. Want ik heb een heel duidelijk stappenplan ontwikkeld voor de drie categorieën verkoopbezwaren. En het mooie is dat je niet eens hoeft op te staan van je luie krent om dit te leren. Nee, je kan gewoon vanachter jouw computer de onlinetraining volgen: Omgaan met Verkoopbezwaren.

Je kunt starten op elk moment met omgaan met verkoopbezwaren

Je kan op elk moment starten. Het zijn 3 modules en 2 sublessen per module. De meesten zijn hier tussen de 3 en 6 uur mee bezig. En dan weet je gegarandeerd om te gaan met alle verkoopbezwaren die er zijn. Sterker nog, je omzet gaat direct omhoog.

Omgaan met verkoopbezwaren
Omgaan met verkoopbezwaren

Korting – korting – korting – korting – korting!

Voor de snelle beslissers geldt: Als je je inschrijft vóór 1 april, dan betaal je geen Euro 297,-, maar slechts Euro 197,-! Ja, dan moet je wel snel beslissen dus. Maar dit is natuurlijk een no-brainer!

Geef direct je hele verkoopteam op! Dit is de kortingscode: OMB197

Ik wens je een week waarin verkoopbezwaren geen noemenswaardige rol spelen!

gerelateerde artikelen