MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Zaken doen in deze tijd, kan dat nog wel? Ja hoor!

de voor- en nadelen van thuiswerken...

Zaken doen in deze tijd, kan dat nog wel? In deze tijd loopt alles anders. Ik heb zojuist naar mijn zoon op zolder geroepen, dat ‘er nog meer mensen werken in dit huis en dat het handig is als hij iets zachter praat’.

We werken op dit moment met 5 mensen in één huis. Ja, eerlijk is eerlijk, vorige week was het best wel een chaos hier want de laptop van mijn dochter is stuk en dat betekent dat we met 5 mensen op 4 laptops moeten werken…Daarnaast blijkt onze wifi niet persé bestand tegen 5 mensen die tegelijk willen streamen…

Goed onderhandelen

Maar de kinderen leren daardoor goed wel weer goed onderhandelen, hahaha!

 • Over welke kamer ze kunnen gebruiken (“De wifi op zolder doet het niet zo goed!”).
 • Over hoe laat ze op een laptop kunnen/mogen/moeten (“want ik heb 3 uur toneelles…!”. Serieus?)
 • en natuurlijk hoe ze hun schoolwerk kunnen afwisselen met de Playstation en de Occulus Quest..(de nieuwe VR bril van mijn oudste zoon (14 jaar), etc.

Deze week is het alweer iets rustiger. De schema’s zijn duidelijk, de lessen worden bijna allemaal gevolgd via Teams of een andere optie. Bart (mijn man) en ik werken eigenlijk gewoon de hele dag. Thuis ja. Dus mij ziet dat er soms zo uit…

​​Natuurlijk is dit een spannende tijd voor iedereen. Want hoe gaat het verder? Worden de restricties voor contact met anderen soepeler of juist nog strenger. Voor mij betekent het dat ik er rekening mee houd, dat dit nog even gaat duren. Ik noem dat geen pessimisme, maar realisme. Ik heb er baat bij om nu snel te schakelen. En dat zal voor meer mensen gelden. Online trainen en coachen is gelukkig een hele goede optie.

Zaken doen in deze tijd, kan dat nog wel?

In eerste instantie was ik bang dat de economie helemaal plat zou gaan en dat met mij ook zou gebeuren… want zaken doen in deze tijd, kan dat nog wel? Maar ik laat die angst los, want ik zie namelijk ook andere dingen:

 • ​​Bedrijven die andere dingen gaan produceren die dicht bij hun eigen processen liggen (zoals Nivea, Givency en Dior: medische ontsmettingsmiddelen)
 • Ook een ​​bierbrouwer (Brewdog) is tijdelijk overgestapt op handgel
 • Zara maakt ​mondkapjes en ziekenhuisjassen​
 • Dyson is bezig met ventilatoren voor ziekenhuizen

​​​​​​​Verder begrijp ik dat een aantal producten niet is aan te slepen:

 • Toetsenborden
 • Netwerkkabels
 • Vriezers
 • Laptops
 • Online fitness programma’s
 • Online trainingen
 • Oh ja en wc papier natuurlijk…maar daar is al meer over gezegd.

​​Natuurlijk kunnen we als consumenten en bedrijven de hand op de knip houden. Maar we kunnen ook ons best doen om de economie te laten draaien, dus als jij ook meedoet, helpt dat.

Wat kan je zelf doen?

Wat kan je zelf doen? Geld uitgeven! Zo heb ik gisteren besloten om de tuinklus (trampoline ingraven, gazon leggen en terras maken) toch maar niet zelf af te maken. Wat een enorme klus bleek dat te zijn. Ik heb mijzelf overschat en de klus nogal onderschat…(dit begint een patroon te worden…) En wat een opluchting om te beslissen dat ik dat helemaal niet zelf ga afmaken. Ik huur een bedrijf om dit te doen!

En we hebben ook maar besloten om mijn 20 jaar oude Ford Focus om te ruilen voor een milieu-zuiniger modelletje. Want nu ik vanuit huis werk en mijn buurvrouw aanbied om als vitale werker onze tweede auto te gebruiken, merk ik dat hij wat onbetrouwbaar overkomt. Met al die waarschuwingslampjes (waarvan ik overigens precies weet waarom ze branden…en nee, er is echt niets ernstigs aan de hand!).

De business kan doorgaan

En ja, de business kan doorgaan voor mij. Sterker nog. Ik heb nog nooit zoveel aanvragen gehad voor kennismakingsgesprekken als afgelopen 2 weken. Dat geeft ook een goed gevoel. Veel bedrijven gebruiken de ‘extra’ tijd die ze hebben om (eindelijk) de verbeteringen door te voeren die ze al tijden op de agenda hebben staan. Hierdoor kunnen ze gewoon doorgaan met salestraining en -coaching. Dus dit kan voor jou ook gelden.

Voorsprong

Voor de bedrijven die nu (anti-cyclisch) actie ondernemen, betekent dit, dat ze straks een enorme voorsprong hebben op hun concurrenten. Andere bedrijven zien nu kansen en willen die zo snel mogelijk verzilveren. Want ook nu liggen er kansen en is er behoefte aan zaken doen.

De eerstvolgende trainingen die ik geef zijn woensdag en donderdag as. Online natuurlijk. Én live. En als je meedoet, dan werk jij ook aan een voorsprong!

Online training Verkopen zonder te verkopen

Veel sales mensen herkennen een gevoel van pushen. En in deze tijd is dat zeker niet wenselijk. Verkopen zonder te verkopen is verkopen op toegevoegde waarde.

Ben je benieuwd? Klik hier voor meer info.

Keep up the good spirit and keep healthy & safe!

Ik wens je ondanks alles, of dankzij alles, een succesvolle week!

gerelateerde artikelen

Reacties

 1. Ha nicht, mooi blog, herkenbaar en daardoor nog fijner om te lezen. Wetende dat we (bijna) allemaal in hetzelfde schuitje zitten, maakt alles een beetje makkelijker. Wees niet zo streng voor jezelf, laat sommige zaken gewoon even los en je zult zien dat er inderdaad nieuwe kansen ontstaan! Succes thuis, maar zo te lezen en te zien komt dat wel goed 😉👍🏼