MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Groot denken: Geloof niets van wat anderen zeggen…

Groot denken: geloof niets van wat anderen zeggen.

Als je groot wilt denken is een aantal zaken belangrijk. Eén van die zaken is:

“Geloof niets van wat anderen zeggen, test alles zelf!”.

Deze uitspraak komt van mijn NLP trainer Chris Van de Velde. Eén van de belangrijkste mentoren uit mijn leven.

Wat hij bedoelde is: neem niet klakkeloos aan wat iemand zegt, probeer het uit! Als het werkt dan werkt het en als het niet werkt, dan doe je het niet meer.

Maar hij bedoelde ook: Probeer het eerst, vóór je het afschiet. En dat is zo mooi aan NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Dat je alles mag, maar niets hoeft, behalve zelf testen. Ik geloof daar zó in! Dit gaat over eigen verantwoordelijkheid en over zelf aan het stuur zitten. En wie mij kent weet dat ik niets liever doe, dan zelf aan het stuur zitten van mijn eigen leven. Stronteigenwijs, noemen sommigen het ook…

In mijn vorige blog over groot denken schreef ik over Denken in Mogelijkheden. Als je hem gemist hebt, kun je hem hier alsnog lezen.

Groot denken: Geloof niets van wat anderen zeggen…

Dit is mijn verhaal over Geloof niets van wat anderen zeggen, test alles zelf!

Ik was 19 toen ik met hangen en wurgen de HAVO haalde. Mijn ouders (vooral mijn vader) hamerde op het belang van een vervolgopleiding, want anders ‘zou ik nooit een goede baan vinden’. Nu was studeren niet echt een hobby van me, dus ik besloot een jaar te gaan werken om te kunnen beslissen wat ik wilde studeren…Ik ben nooit meer naar school gegaan. Ik werk vanaf mijn 19de.

Toch wilde ik wel een goede baan hebben. Goddank heb ik nooit geloofd dat je moet studeren om een goede baan te krijgen. Gelul door een rietje! (excuse my French). Je hebt geloof in je eigen kunnen nodig en aantoonbare resultaten om te laten zien dat je kan wat je zegt. Maar daar mag je de tijd voor nemen!

We laten ons snel afremmen door kritiek van anderen. Zonde! Je bepaalt zelf wat je gelooft. Groot denken: Geloof niets van wat anderen zeggen.
Groot denken: Geloof niets van wat anderen zeggen!

Groot denken deed ik ook

Groot denken deed ik ook. Toen ik 29 jaar was, was ik RTV Director Buying en onderhandelde ik met een inkoopbudget van 200 miljoen euro bij alle radio en tv-zenders om reclamezendtijd in te kopen voor onze adverteerders. Ik werd ondersteund door mijn eigen team van 30 man. Ik werkte voor de meest mooie klanten als Heineken, RABO, Masterfoods, Ahold, etc.

Ik geloof niets van wat anderen zeggen, ik test het zelf

Nu heb ik mijn eigen salestrainingsbureau. Tuurlijk kan je een goede baan vinden als je niet hebt gestudeerd. Studeren is niet het pad voor iedereen, wel voor sommigen, maar niet voor mij. Uiteindelijk heb ik nog verschillende businesscoachingsopleidingen gedaan en een 4-jarige NLP-opleiding, dus het kwam wel, maar later en veel gerichter. Precies zoals ik dat wil.

Ik maak zelf wel uit wat ik kan en doe en vooral wanneer ik dat doe. Ik geloof niets en test alles zelf.

Opdracht: Geloof niets van wat anderen zeggen, test alles zelf. Wat ga jij lekker zelf uitmaken?

Ik wens je een week waarin je niets gelooft van wat anderen zeggen en het lekker zelf test. You go!

Wil je nu echt aan de slag met groot denken en geloof je dat 2022 een topjaar kan worden? Want natuurlijk kan dat! Dan nodig ik je van harte uit voor mijn live (en fysieke training) op 15 februari. En nee, het heeft geen zin om er ‘even over na te denken’, want dan is het te laat. Test het zelf!

The Game Changer! Maak van 2022 een topjaar! Schrijf je snel in, want er zijn nog maar 2 plekjes over! Tot dinsdag!

gerelateerde artikelen