MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Groot denken: Denken in mogelijkheden

Hoe kan het wel?

Denken in mogelijkheden betekent dat je niet direct doodslaat op opmerkingen al: “Dat kan niet”, of “Dat gaat nooit lukken”of “Dat hebben we al eens geprobeerd en dat werkt hier niet”. Dat is namelijk gewoonweg niet waar.

Waar een wil is, is een weg

Ebook Groot denken, 5 Tips

Dit is één van de tips in mijn ebook Groot Denken, 5 Tips. Ben je benieuwd naar de andere tips? Ik bied dit ebook op dit moment gratis aan. Je kunt het bestellen door hier te klikken.

Eén van de tips in mijn ebook over groot denken, kan je hier vinden.

Mijn dochter speelt voetbal in een talententeam met alleen meiden. Ze speelt in de hoofdklasse tegen alleen jongens. Het bleek voor meiden nogal lastig om de top te bereiken. Omdat er gewoonweg te weinig wegen naar Rome (lees de top) zijn. Toen ik besloot dat ik vrouwenvoetbal wilde helpen omdat ik geloof dat het niveau veel hoger zou kunnen zijn als de mogelijkheden niet zo karig waren, waren dit de reacties:

Je hebt geen verstand van voetbal, dus moet je je er niet mee bemoeien.

Je hebt gewoon geduld nodig, over 10 jaar wordt het vanzelf beter.

Die voetbalwereld is zo log, omdat alles al 100 jaar zo gaat. Dat is niet zomaar te veranderen. Ik zou niet gaan trekken aan een dood paard.

Laat ik beginnen met toegeven dat ik geen verstand van voetbal heb. Ik kan niet zien of iemand een talent is of niet, of dat hij/zij het zou kunnen worden. Ik heb wel verstand van mensen en dynamieken binnen organisaties en ik ben een kei in beïnvloeden, al zeg ik het zelf.

Hoe kan het wel?

Ik wil niet 10 jaar wachten, ik wil het NU veranderen. Dus hoe kan het wel? Was één van mijn vragen? 

En zoals ik al zei, ik wist niets van voetbal, dus moest ik daar beginnen. Niet dat ik trainer moest kunnen zijn, maar ik wilde wel het speelveld en de stakeholders kennen. Dus ben ik naar de KNVB gestapt en ben ik naar profclubs gegaan om te overleggen. En hoezeer het je misschien verbaast…ik werd overal met open armen ontvangen! Sterker nog. De meeste profclubs bleken het niet alleen met mij eens te zijn over het huidige niveau en de beperkte mogelijkheden, maar zij wilden ook niet 10 jaar wachten en baalden ook van de weinige kansen voor meiden. Dus vond ik medestanders. En geloof me, dat helpt. Het vinden van medestanders is dus superbelangrijk!

Denken in mogelijkheden. Hoe kan het wel?

Denken in mogelijkheden

Op dit moment ben ik met een aantal productiemaatschappijen aan het praten om een TV serie op te nemen over het talenteam waar mijn dochter onderdeel van is. De volgende stap is langs de Tv-zenders gaan om het te verkopen! Want door te denken in mogelijkheden komen er vanzelf ideeën.

Daarnaast praten wij op dit moment met profclubs. Zoals het er nu naar uitziet, horen wij in januari of wij de eerste vrouwentak zijn van een profclub die nog geen vrouwen had, maar er wel naar op zoek was. Zij hadden gerekend op een timeline van 4 jaar voor het vinden van de juiste talenten en het opzetten van een vrouwentak. Door met ons te praten, lijkt het nu binnen een jaar te kunnen plaatsvinden. Win-win dus en niks 10 jaar wachten. De enige vraag die je nodig hebt om in mogelijkheden te denken is: Hoe kan het wel?

Opdracht: Wat is jouw antwoord op de vraag: Hoe kan het wel?

Laat je het me weten?

Ik wens jou een week waarin je denkt in mogelijkheden en je ontdekt hoe het wel kan!

Ps vergeet niet het ebook aan te vragen, want ik bied het ebook aan tot 14 februari. Daarna is het te laat.

gerelateerde artikelen