MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

3 successen naar aanleiding van relatiebeheer!

relatiebeheer is belangrijk!

Deze dagen zit ik heerlijk op Curaçao te genieten van een vakantie bij mijn broer en zijn gezin.

Omdat het een ‘tussendoor’ vakantie is, werk ik ook af en toe. En ondanks het feit dat ik niet veel uren werk, was de afgelopen week toch een groot succes. De successen van afgelopen week hadden alle drie (!) te maken met relatiebeheer. Ik hoop je te inspireren met deze verhalen!

Het eerste succes door relatiebeheer

Het eerste succes is een offerte die ik hier maakte voor een potentiële klant. De reden dat ze mij vroegen om deze offerte heeft te maken met 14 jaar geleden! Ik werkte toen samen met een klant die erg ambitieus was. De directeur van dat bedrijf zit nu ergens anders en belde mij weer.

Toen ik vlak vóór mijn vakantie een kennismakingsgesprek had met deze klant kreeg ik een introductie waar de tranen van over mijn wangen liepen! Mijn contactpersoon vertelde zijn twee  collega’s in mijn bijzijn (!): Marie-José heeft meer dan 10 jaar geleden onze organisatie geholpen. Wij wilden in de top drie komen van beste bedrijven in deze branche. We dachten daar drie jaar voor nodig te hebben. Marie-José heeft ons geholpen in één jaar op nummer één te komen…

Nou, zo wil ik nog wel eens binnenkomen!

Hier op Curaçao heb ik de offerte voor ze gemaakt. Hij is nog niet akkoord, dus het echte juichen stel ik nog even uit. Maar wat heb ik veel zin om met deze klant te werken!

Het tweede succes door relatiebeheer

Tijdens mijn vakantie kreeg ik een LinkedIn bericht van iemand die ik ken vanuit de voetbalclub in Ouderkerk aan de Amstel. Grappig genoeg kwamen we erachter toen, dat zij een collega van mijn broer is geweest. De broer waar ik nu ben! Zij vertelde dat ze me had aangeraden bij haar sales manager. Die belde me inderdaad, maar in verband met het tijdsverschil hier, lag ik nog heerlijk te knorren in bed.

Via de mail maakten we uiteindelijk een afspraak voor een kennismaking, dus volgende week ontmoeten we elkaar.

Het derde succes door relatiebeheer

Vlak vóór Corona had ik een keynote gehad op de International Sales Conference op Curaçao. Daar ontmoette ik Maria Mensing, een leuke en lieve vrouw, maar vooral ook een ambitieuze ondernemer met een prachtige boekwinkel Mensing’s Caminada op het eiland. Een jaar later bezocht ik opnieuw mijn broer. Maria en ik hadden afgesproken dat ik op de prachtige locatie van haar winkel een salestraining kon geven. Dat was een groot succes.

Nu ik weer op het eiland ben, nodigde ze mij uit langs te komen met mijn boek. Gisteren was ik in de fantastische winkel met mijn boek. Ze heeft ter plekke het boek besteld voor de winkel! De campagne voor mijn boek start zij zelf!

In de winkel loop ik toevallig Robbie Schouten tegen het lijf. Hij is auteur en komt oorspronkelijk van Aruba. We raken aan de praat en hij geeft aan dat hij mij graag wil interviewen als hij binnenkort in Amsterdam is. Allemaal doordat ik met Maria aan het praten was. Hoe leuk is dat?

Relatie, relatie, relatie! Het hebben en onderhouden van relaties is zo belangrijk voor je business.

Relatiebeheer is key in sales

Bij relatiebeheer hoort ook het koppelen van anderen aan elkaar, zonder dat jij daar direct voordeel van hebt. Je zou jouw klanten zelfs kunnen vragen hoe jij kunt helpen ze in contact te brengen met iemand.

Wat doe jij deze week om je relaties weer eens aan te halen?

Ik wens je een week met veel wisselende contacten 😉

gerelateerde artikelen