MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Waarom komt er niet meer uit mijn salesteam? Verbeter het sales succes met dit ebook.

Help jouw salesteam in 7 stappen naar meer sales succes!

Erik, salesmanager stelde de vraag terwijl hij een klein beetje gefrustreerd keek. “Ik snap het echt niet!”, riep hij. “Mijn team bestaat uit capabele hardwerkende sales mensen en ik ben ervan overtuigd dat er veel meer inzit, dan er uitkomt! Maar ik heb geen idee hoe ik dat voor elkaar krijg!”.

 

Help jouw salesteam in 7 stappen naar meer sales succes!

Waarom heeft mijn team niet meer sales succes?

Toen ik hem vroeg wat hij bedoelde met “Waarom heeft mijn team niet meer sales succes?”, gaf hij aan dat hij er een aantal dingen is dat hij ziet gebeuren in zijn salesteam:

 • Ze hebben moeite met het maken van een afspraak met (potentiële) klanten
 • Niet iedereen weet de juiste salesvragen te stellen
 • Het maken van een goede offerte wordt als lastig ervaren in mijn salesteam
 • Er wordt te veel en te snel korting gegeven
 • Te vaak komen ze niet tot een deal met klanten

Erik gaf aan dat hij al meerdere keren had geprobeerd om zijn collega’s te helpen. Maar op de één of andere manier hadden ze altijd verschillende redenen waarom het ging zoals het ging. Erik gaf schoorvoetend toe, dat het soms voelde als een smoes. Met name als het ging op de prijs verkopen.

Mijn salesteam geeft te vaak korting!

“Volgens mijn salesteam is de prijs van onze dienst te hoog. Ikzelf denk van niet. Ik denk dat er een andere reden is dat mijn salesteam korting geeft. Maar ik kan er de vinger niet helemaal achter krijgen”, vertelde Erik

Er zit meer sales succes in mijn team dan eruit komt

Erik is niet de enige salesmanager die hiertegen aanloopt. Ik hoor dat vaker. Misschien herken jij dit ook? Je hebt vertrouwen in jouw salesteam en ziet dat ze capabel zijn. Toch komt er niet uit wat erin zit, in jouw optiek.

Help jouw salesteam in 7 stappen naar meer sales succes

Omdat jij niet de enige bent, heb ik een ebook geschreven over dit onderwerp. Je kunt het hier gratis downloaden. In dit ebook leer je hoe je jouw salesteam kunt helpen bij:

 • De voorbereiding voor het maken van een afspraak
 • De voorbereiding van de afspraak zelf
 • De vragen die je in een gesprek met een klant stelt
 • Omgaan met verkoopbezwaren van klanten
 • Het verkopen van de prijs
 • Het sluiten van de daadwerkelijke deal

Veel plezier ermee!

Ik wens je een week met veel sales succes in jouw salesteam!

 

gerelateerde artikelen