MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden in verkoopskills

Eén van mijn klanten zei vorige week tegen mij: Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Ze bedoelde dit als grapje. Want we hadden het over de tips die ik haar gaf naar aanleiding van het meeluisteren bij haar. Ze bedoelde dat je altijd beter kan worden, ook al ben je ergens niet slecht in.

Feedback is soms lastig te ontvangen

Zoals ik je vorige week vertelde is feedback soms lastig te ontvangen, ook voor mij. Soms is het moment niet goed. Ik ben er voor mijzelf achter gekomen dat ik beter ben in het ontvangen van feedback na een nachtje slapen. Zeker als ik iets gedaan heb wat ik heel spannend vind, zoals spreken of bijvoorbeeld een boek schrijven.

De feedback is welkom, maar niet direct nadat ik mijn boekmanuscript klaar heb. Ik wil eerst zelf even wennen aan de geboorte. Daarnaast zit ik ook niet te wachten op feedback van iedereen.

Feedback maakt je beter

Dat hoef je niet met me eens te zijn, hoor. Maar ik geloof: Feedback maakt je beter. Ik merk dat mijn klanten het ook fijn vinden als ik ze feedback geef naar aanleiding van het meeluisteren of in een training. Natuurlijk is het belangrijk dat je dat op een prettige manier doet. Door de feedback te sturen op de toekomst en op verbetering is feedback makkelijker te ontvangen.

Veel verkopers lijken heel zelfverzekerd. Ik hoor wel eens dat sommigen arrogant over kunnen komen. In de praktijk merk ik dat verkopers het vooral heel goed willen doen.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Foto door Ron Lach

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Werken aan je verkoopskills is iets wat je in mijn optiek altijd moet blijven doen. Het vergt onderhoud. Net als iemand die heeft geleerd hoe je het best een marathon kunt lopen. Wil je dat blijven doen, dan zul je moeten blijven trainen. Een coach kan helpen om jouw eigen blinde vlekken te ontwaren. Want als je naar jezelf leert kijken, maak je veel grotere stappen in jouw leerproces.

Een leven lang leren

Mijn motto is: “Elke dag een beetje slimmer naar bed gaan dan dat ik opstond”. Soms verbeter ik mezelf door te lezen over de onderwerpen waarin ik wil verbeteren, regelmatig volg ik zelf een trainings- of coachingstraject. En heel vaak vraag ik feedback aan anderen. Een leven lang leren vind ik een enorm inspirerende gedachte. Zoals ik in mijn vorige nieuwsbrief aangaf, kon ik ooit vrij weinig. Door elke dag bezig te zijn met ‘beter worden’, wérd ik steeds beter. Het idee dat ik elke dag bij-leer is iets waarvan ik enorm gemotiveerd raak.

Wanneer laat jij jezelf of jouw team weer eens trainen op verkoopskills

Wanneer laat jij jezelf of jouw team weer eens trainen op verkoopskills? Want je weet, je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Op het gebied van sales kan je dat met een heleboel partijen doen. Maar ik beloof je dat het met mij leerzaam en vooral leuk wordt 😉 Geloof niets van wat ik je vertel, maar test alles zelf! Om beter te worden moet je trainen. Punt.

Ik wens je een week waarin je beter wordt, ook al ben je niet ziek!

gerelateerde artikelen