MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Perfect is killing!

Eén van mijn klanten belde mij deze week. Ze zag het even helemaal niet meer zitten. Ze had behoefte aan emergency coaching. Het bleek dat ze veel zenuwen voelde over de fantastische afspraken – met serieuze potentials – die ze voor elkaar had gekregen. (Je moet weten dat zij met iets geweldig nieuws bezig is. Iets wat in Nederland nog niet bestaat, maar wat zij gaat lanceren. Echt super gaaf! Nu gaat zij voor het eerst gesprekken aan over deze bijzondere dienst).

Toen ik haar vroeg hoe ze het gesprek wilde aangaan gaf ze aan dat het vooral belangrijk was om tijdens het gesprek stevig en vol vertrouwen over te komen.

OK, dacht ik. Dat is wel bijzonder. Als je iets voor het eerst doet, iets wat nog nooit in Nederland is gedaan en je wilt bij één van de eerste gesprekken met een hele grote potentiële klant stevig en vol vertrouwen overkomen. Dat lijkt me een behoorlijke uitdaging. Nou, dat vond zij dus ook. Of ik haar daarbij kon helpen? Herken je dat? Dat je aan iets nieuws begint en van jezelf vindt dat je dat gelijk helemaal perfect moet kunnen? Mét de juiste mindset? Ik wel.

perfect is killing

Het gevaar bij hoge verwachtingen

Het gevaar bij hoge verwachtingen is dat je in een kramp schiet. Als je echt van jezelf verwacht dat je bij zo’n spannend gesprek alles goed doet en gelijk een ‘ja’ krijgt, dan wordt zo’n gesprek een enorme berg waar je gigantisch tegen op kan zien. Herken jij ook deze reactie daarop:

 • Je voorbereiden tot je een ons weegt
 • De gedachte hebben: DEZE KLANT MOET ECHT JA ZEGGEN!
 • Steeds opnieuw bedenken wat er mis kan gaan
 • De angst voelen groeien en groeien en groeien
 • Je afvragen waarom je dit überhaupt wilde

Het plezier lekt samen met de energie weg door een putje zonder stopje…

Deze opsomming komt overigens gewoon van mijzelf. Dat is namelijk wat er bij mij gebeurt als mijn verwachtingen te hoog zijn. Het resultaat is dat je totaal verkrampt het gesprek ingaat, dat je veel met jezelf bezig bent en daardoor niet scherp bent. Zo’n gesprek kan dan behoorlijk stroef aanvoelen. Niet de leukste gesprekken, zou ik denken. En vaak straf je jezelf achteraf nog eens extra, want ondanks het feit dat je je zo goed had voorbereid, bleek je toch wat gemist te hebben! Tuthola! (dat zeg ík dan tegen mezelf…in een goede bui…)

Dit gebeurde mij laatst nog
Een paar weken geleden vertelde iemand mij dat ik contact kon opnemen met zijn collega om eens te praten over sales binnen zijn bedrijf. Oh leuk, dacht ik gelijk. Ik mailde de collega (eigenaar van het bedrijf) voor het maken van een afspraak. De eigenaar mailde daarop direct terug dat ik me wel moest realiseren dat er geen behoefte was op dit moment, maar hij wilde me toch ontvangen.

Ik moest even slikken…Dit leek zo’n warme lead?

Mijn neiging is op zo’n moment om hele hoge verwachtingen te hebben en hele hoge eisen te stellen: Ik moet het wel écht goed doen nu! Het hele lijstje van hierboven komt dan langs. Gelukkig realiseerde ik het me tijdig. Ik kon het nog stoppen en omdraaien.

Wat bij mij beter werkt is om juist alle verwachtingen te laten gaan

Dit zijn de dingen die ik dan doe:

 • Echt contact maken met mijn nieuwsgierigheid en benieuwd zijn naar mijn gesprekspartner en zijn bedrijf.
 • Allerlei nieuwsgierige vragen laten opborrelen die ik alvast noteer.
 • Voelen dat het OK is, als het niets wordt. Natuurlijk kan dit een ‘nee’ worden, zo gaat dat soms.
 • Het verkopen helemaal loslaten en vooral willen weten…
 • Mild zijn naar mezelf, ik hoef niet alles goed te doen
 • Mezelf ten doel stellen er een leuk gesprek van te maken

Vorige week had ik dit gesprek en ik voelde me vooraf nieuwsgierig en een tikkeltje gespannen, maar dan zoals je dat kan zijn voor iets leuks en onbekends. Ik zat klaar in een vergaderruimte en de eigenaar kwam binnen…

Het begon gelijk goed. We hebben gelachen, ideeën uitgewisseld, ik heb heel veel vragen gesteld en hij vertelde enorm veel. We hebben zelfs gelachen om zijn opmerking over ‘geen behoefte’. Het was zo’n leuk gesprek! Toen ik het pand verliet voelde ik me super. Ik had echt genoten. Inmiddels heb ik een vervolgafspraak om de behoefte concreter te maken.

Perfect is killing…Echt! Wees gewoon oprecht nieuwsgierig en maak er een leuk gesprek van als je merkt dat jouw verwachtingen te hoog zijn.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met perfectie. Deel je ze met me?

Om je te helpen met jouw business en je echt succesvol te maken heb ik een speciaal aanbod voor je. Tot 1 juli kan je bij mij een 30 dagen Sales Boost VIP-traject boeken tegen een speciaal tarief.

De resultaten die je kan verwachten van dit 30 dagen Sales Boost VIP-traject:

 • Je ontdekt wie jouw ideale klant is die wél jouw waarde erkent en er ook voor wil betalen.
 • Je leert een relevant, samenhangend, maar vooral super aantrekkelijk aanbod ontwikkelen, waardoor jouw klanten sneller ja zeggen.
 • Je leert hoe je jouw aanbod makkelijker verkoopt.

Je wordt behandeld als een echte VIP. Ik leg je heerlijk in de watten. Ik heb alleen oog voor jou en jouw bedrijf. Dit 30 dagen Sales Boost VIP-traject bestaat uit een aantal specifieke onderdelen:

 • Een persoonlijke coach call voorafgaand aan het traject om te ontdekken waar je nu staat en wat er nu nodig is.
 • Een uitgebreide online opdracht.
 • Een hele dag mijn persoonlijke intensieve begeleiding bij alle stappen die je zet. Deze dag vindt plaats in de buurt van Amstelveen en duurt van 10.00 – 16.00 uur. Deze dag is inclusief een heerlijke lunch en wordt in overleg vastgelegd.
 • Een persoonlijke coach call na afloop van het traject om je te helpen bij het vasthouden van de opgedane kennis en vaardigheden.

Normaal kost dit traject € 1.497,- ex BTW, maar als je boekt vóór 1 juli (datum is in overleg te plannen), dan is de investering slechts € 1.297,-.  Wil je dit traject samen met een ander doen, bijvoorbeeld jouw business partner of een bevriende ondernemer, dan kan je je ook met zijn tweeën aanmelden. Je betaalt dan slechts € 997,- per persoon.

Boek hier je 30 dagen Sales Boost VIP-traject!

[su_button url=”https://minddirection.nl/aanbod/30-dagen-vip-traject-een-fantastisch-aanbod-waar-klanten-voor-terugkomen/” target=”blank” background=”#f78b1e” size=”7″]JA, IK WIL MEER INFO![/su_button]

 

Is deze blog interessant voor jouw vrienden of collega’s? Deel hem gerust met je netwerk.

gerelateerde artikelen

Reacties