MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Diep van binnen zoekt iedereen contact met een ander.

Afgelopen week zag ik op de BBC een documentaire over een plek op de Canadese Toendra. Norbert Rosing, natuurfotograaf voor o.a. National Geographic had een plek bezocht waar sledehonden altijd buiten zijn. In dit gebied komen ook ijsberen voor. Deze ijsberen zijn een gevaar voor de honden. Ijsberen staan bekend om hun agressie naar honden. Het zijn natuurlijk jagers. Zo’n sledehond gaat er dan ook in als koek.

De eigenaar van de honden zag een hongerige ijsbeer op zijn honden afkomen en hield zijn hart vast. De honden zaten namelijk vast aan een ketting en konden geen kant op. Ze zaten als ratten in de val.

De hongerige ijsbeer liep op de honden af, maar zette niet zijn tanden in deze lekkere hondjes. Hij ging met ze…. spelen! In plaats van de honden opeten, speelden ze dat het een lieve lust was. Regelmatig kwam hij terug om met de honden te spelen. En daar bleef het niet bij. Uiteindelijk werden het 7 ijsberen die met elkaar met de honden gingen spelen. Ze waren erg voorzichtig met de honden en er gebeurden geen ongelukken. Bizar toch?

ijsbeer

Volgens de onderzoekers die dit fenomeen onderzochten had het te maken met de manier waarop de Husky zijn lichaamstaal inzette. Met zijn lichaamstaal nodigde hij de ijsbeer uit te spelen. En de ijsbeer nam de uitnodiging aan!

Wist jij dat jou dit in verkoop heel erg kan helpen?

In mijn opleiding tot counselor leerde ik dat de mens een groepsdier is en dat we allemaal diep van binnen contact, vriendschap zoeken met de ander. We willen gezien worden en gehoord worden. Dit geldt ook voor verkoopgesprekken. Wees echt benieuwd naar de ander, zie hem, hoor hem. Verplaats je in hem. Maar het betekent ook dat je jezelf mag laten zien. Wees authentiek, wees echt, wees uitnodigend!

Diep van binnen zoekt iedereen contact met een ander. Ook jouw klant.

Echt jezelf zijn, authentiek zijn, is voor sommigen nog best een uitdaging. Sommigen hebben heel lang geoefend zichzelf als iemand ‘neer te zetten’. Of voelen zich heel kwetsbaar in contact met anderen.

Welke belemmerende overtuigingen heb jij te overwinnen voor je echt jezelf kunt zijn?

Ik bied deze week 5 gratis coach calls t.w.v. € 147,-aan om samen met jou te kijken wat jij nodig hebt in jouw bedrijf om succesvol te zijn. Mail me als je in aanmerking wilt komen. En wees er snel bij, want het zijn er echt maar 5!

[su_button url=”mailto:mariejose@minddirection.nl” target=”blank” background=”#f78b1e” size=”7″]JA, IK MELD ME GAAG AAN![/su_button]

 

 

gerelateerde artikelen

Reacties