MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Hoe pak je dat aan?

Niet zo lang geleden hoorde ik een ondernemer over zijn onderneming vertellen. Hij zei dat hij moeite had met klanten krijgen. Hij was er zelf verbaasd over. Hij had namelijk een hele mooie folder gemaakt. Toen ik vroeg wat hij met die folder deed, gaf hij aan dat die folder ‘echt overal’ lag. “Nu was het wachten op reacties”, vertelde hij. En dat ging dus niet zo als hij hoopte…

Vroeger deed ik het ook zo.

knowIk weet nog toen ik net begon, dat ik dat ook zo deed. Met hetzelfde resultaat trouwens… Ik was heel druk met zaken als zoals een website, mijn brochures, mijn aanbod dat ik via email kon versturen, de trainingen zelf etc. Maar klanten ho maar.

Na een aantal jaren zwoegen en de meest geweldige trainingen op de plank…, moest ik toch bekennen dat dit niet werkte. Maar ik had geen idee wat ik moest doen. Hoe kom je aan klanten? Hoe pak je dat aan? Ik wist het echt niet. Ik wist niet dat ik me bezig had gehouden met de randvoorwaarden in plaats van de kernactiviteiten die klanten opleveren. Een folder is ook een voorbeeld van een randvoorwaarde. Klanten kopen meestal niet naar aanleiding van een folder. Daar is gewoon meer voor nodig, maar dat wist ik toen nog niet.

Gelukkig heb ik het geleerd!

Uiteindelijk kwam ik terecht bij een business coach. Godzijdank, wat een opluchting. Klanten krijgen en hoe je dat aanpakt, is gewoon te leren! Van haar heb ik geleerd hoe het wel moet. En nu ik het weet, wil ik het anderen ook leren. Er is gelukkig een heleboel dat je kan doen om aan nieuwe klanten te komen. Het heeft allemaal te maken met:

  • To know
  • To like
  • To trust

Je bouwt het op. Eerst moeten klanten jou leren kennen, daarna kunnen ze je leuk vinden en als laatste moeten ze jou vertrouwen. Ze moeten geloven dat jij degene bent die hen kan helpen. Als je denkt dat dit een fluitje van een cent is, dan moet ik je teleurstellen. Dit kost tijd en moeite! Niks glitter en glamour, gewoon keihard werken! Maar het goede nieuws is dat je dat je kan leren hoe je dat het snelst voor elkaar hebt.

Op 4 februari 2016 start mijn nieuwe half jaar programma Meer omzet met de leukste klanten! In dit programma leer je:

  • Voor wie jij het meest aantrekkelijk bent, zodat je jouw doelgroep zelf actief kan benaderen.
  • Hoe je klanten kan vinden voor jouw aanbod, zodat je zelf sturing kan geven aan het aantal klanten.
  • Hoe je je aanbod zo ontwerpt, dat klanten terug blijven komen waardoor je minder acquisitie hoeft te doen.
  • Hoe je jouw aanbod schaalbaar maakt (voor meer klanten tegelijk), zodat je meer verdient in minder tijd.
  • Hoge prijzen vragen, zodat je sneller je gewenste inkomen verdient.
  • Hoe je effectief salesgesprekken voert, waardoor klanten sneller ‘JA’ zeggen.
  • Hoe je de leukste klanten aantrekt, zodat je meer energie krijgt van je klanten.

Is dat niet een geweldige manier om 2016 te starten? Ik help je graag om van 2016 jouw ultieme topjaar te maken met meer omzet met de leukste klanten!

En als je nog twijfelt… ik heb een paar plaatsen vrij voor een gratis strategiegesprek deze en volgende week. Meld je snel aan!

gerelateerde artikelen

Reacties