MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Playing hard to get

Playing hard to get

Afgelopen weekend was ik in Orta, in de Piëmont in Italië. Eén van mijn vriendinnen heeft een huis in Orta gekocht en met in totaal 5 vriendinnen (inclusief zijzelf) mochten we het uitproberen. Geen straf kan ik je verzekeren!

Tijdens een wandeling in de prachtige oude stad zagen we een terrasje. Zo’n droomterras in Italië. We waren op slag verliefd op het oude plein, de zon en de Italiaanse sfeer. Het zag er zo aantrekkelijk uit, maar helaas was er geen tafel beschikbaar. We bleven even staan om te kijken en ineens kwam er een tafeltje vrij! We gingen direct zitten en bestelden een flesje wijn en wat hapjes.

De man in de bediening kwam terug met een dienblad met de heerlijkste Italiaanse tappas. Na een kleine 2 uur en wat wijntjes later, viel het ons ineens op dat er een enorme rij stond. Deze mensen wachtten geduldig tot er een plek vrijkwam op dit bijzondere terras.

Ondanks de rij met wachtende mensen, werden wij op geen enkele manier gemaand tot haasten. Dat voelde zo welkom.

Toen we wilden afrekenen zagen we pas, dat dit eigenlijk een delicatessewinkel was. Er lagen heerlijke kazen en worsten in vitrines. De wijnen stonden tot het plafond in kasten.

In de winkel zelf was bijna geen ruimte meer voor personeel of klanten, zo vol met heerlijkheden.

Playing hard to get

Op zelfgeschreven bordjes in de winkel hingen de opmerkingen: Nee, wij verkopen geen panini’s en we serveren geen diners!

Je kon op het terras wel relaxed genieten van alle heerlijkheden, maar je kon geen belegde broodje bestellen. Ik vond het briljant. Hierdoor voelde het extra speciaal. Blijkbaar hadden wij per ongeluk een plek bemachtigd op dit exclusieve terras en konden we de heerlijkheden proeven.

Natuurlijk had je deze zalige streekproducten ook kunnen kopen om thuis van te genieten, maar nu weet ik al dat ik de volgende keer weer mijn best zal doen om als VIP plaats te kunnen nemen op dit bijzondere terras.

Schaarste maakt aantrekkelijk

Deze delicatessezaak kende blijkbaar het begrip schaarste. Want doordat de plekken zo beperkt zijn én de bediening en streekproducten zo ongelooflijk goed, wilde iedereen deel uitmaken van deze exclusiviteit. Schaarste maakt aantrekkelijk.

Ik wens je een heel aantrekkelijke week!

gerelateerde artikelen