MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Wat voor soort verkoper ben jij?

Zolang ik mij herinner heb ik al behoefte aan duiding: Waarom doe ik wat ik doe? Hoe doen anderen dat? Wat voor type verkoper ben ik en waar liggen mijn kwaliteiten? Wat voor soort trainer en coach ben ik?

Het is natuurlijk niet voor niets dat ik vier jaar lang NLP-communicatieopleidingen gedaan heb en uiteindelijk trainer en coach geworden ben. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mensen en hun ontwikkeling.

Er zijn veel verschillende type verkopers

Het boeit mij dat er zoveel verschillende mensen zijn en zoveel verschillende drijfveren die bepalen wat je doet. Wist jij bijvoorbeeld dat er grofweg vier type verkopers zijn? En dat die een bepaalde wendbaarheid hebben waardoor ze unieke kwaliteiten bezitten?

Inzicht in jouw verkoopgedrag

Sinds kort is het mogelijk voor mij om jou als verkoper gedetailleerd inzicht te geven in je eigen verkoopkwaliteiten. En ik kan je niet vertellen hoe enthousiast ik daarover ben! Afgelopen week ben ik een samenwerking aangegaan met een partij die inzicht kan geven in de effectiviteit van jouw verkoopgedrag en dat van jouw verkoopteam. Tegelijkertijd krijg je inzicht hoe de processen in jouw organisatie je goed of minder goed ondersteunen!

Sales Colors & Mind Direction partners in salesassessments

Een nieuwe partner

Deze nieuwe partner is Sales Colors. Met hun salesassessment kan ik je inzicht geven in jouw verkoopgedrag. Je ontdekt niet alleen welk gedrag jouw voorkeur geniet, maar ook wat het voordeel daarvan is in verkoopsituaties. Je leert dus beter gebruik maken van je kwaliteiten. Ook krijg je inzicht in jouw valkuilen, zodat je ze kunt voorkomen of omzeilen. Dit heeft direct impact op jouw sales succes! Deze typologieën zijn gebaseerd op ‘kleurentheorie’ van de gerenommeerde onderzoekers Graves en de Calué en Vermaak, je kent ze vast wel?

Wat voor soort salesteam zijn wij eigenlijk?

Het gave is dat je veel meer kunt ontdekken. “Wat voor soort salesteam zijn wij eigenlijk?”. Is een vraag die veel teams zichzelf stellen. Hoe werken we nog effectiever samen en waar zitten onze sterke kanten en valkuilen? Wie zou eigenlijk wat moeten doen, op basis van deze gedragskenmerken?

Effectiever als salesteam

Je kunt als salesteam veel effectiever zijn als je gebruik maakt van de sterke kanten van iedere verkoper. Daarnaast kun je bepalen wat er nodig is in de huidige markt. Het is dan ook mogelijk om vooraf te bepalen wat voor type verkoper je wilt toevoegen aan jouw salesteam.

In de volgende nieuwsbrief zal ik nog veel meer voordelen noemen van werken met salestypologieën. En daarnaast zal ik mijn eigen profiel met je delen. Maar kan je nu al niet wachten om meer te horen, dan kan je me natuurlijk gewoon bellen of mailen.

Ik wens je een week met veel inzichten in jezelf en jouw team!

gerelateerde artikelen