MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Kennissen = macht

Niet-wie-je-bent-maar-wie-je-kent

125.000 volgers op TikTok!

Nee, dit gaat niet over mij. Hoe graag ik ze ook zou willen hebben, 125.000 volgers! Het gaat over mijn 14-jarige zoon. Hij heeft- of had, moet ik zeggen- 125.000 volgers op TikTok.

Zonder feedback

Totdat TikTok vorige week besloot zomaar zijn account ‘permanently banned’ te maken. Zonder feedback te krijgen is zijn account verleden tijd. Tot groot verdriet van mijn zoon, die net bezig was met een officieel bureau om sponsoren te zoeken. Ik voel met hem mee. Hij werd onder zijn TikTok naam herkend op straat in Amsterdam, waar hij op school zit. Minstens 1x per dag maakte hij een filmpje. Soms vaker.

Filmpjes die overigens pijnlijk duidelijk maakten dat de generatiekloof onoverbrugbaar is. Ik snapte geen snars van zijn filmpjes! Maar 360.000 views per filmpje bepaalden dat ik gek was en niet hij. Dus.

Catch 22

Het lastige aan dit verhaal is dat TikTok net zo makkelijk te bereiken is als Facebook. Je kunt niet even bellen om te horen hoe het zit. Of om feedback te vragen. Sterker nog via veelgestelde vragen kom je in een loopje terecht. Een echte catch 22:

Klik hier als je een vraag hebt…staat je vraag er niet tussen? Klik dan hier: Klik hier als je een vraag hebt…staat je vraag er niet tussen? Klik dan hier: Klik hier als je een vraag hebt enz. U bent nu bij de muur. Maar het kastje gaat hierover… Ik stuur u weer terug naar het kastje.

Kennissen = macht
kennissen = macht

Algemene wijsheden

Afgelopen week zijn wij ook begonnen met het kijken van Games of Thrones met de kinderen. Bart en ik hebben alle 8 seizoenen verslonden en we konden niet wachten tot al onze kinderen oud genoeg waren om het ook te kunnen waarderen. En nu is het zover! Wat een genot.

In Game of Thrones komen allerlei algemene wijsheden voor. Ik smul ervan! Ik zet er een paar op een rij:

  1. A lion does not corncern himself with the opinion of sheep
  2. A mind needs books like a sword needs a whetstone
  3. Power resides where men believe it resides. It’s a trick. A shadow on the wall. And a very small man can cast a very large shadow.
  4. Every man must die, but first, he must live
  5. All men must die, but we are not men (aldus de coolest chick)
  6. Everything before the ‘but’ is horseshit
  7. I failed! Good! Now go fail again!
  8. Knowledge is power

Ik kan wel doorgaan. Er zijn er zoveel. En die laatste kende ik natuurlijk al. Jij vast ook. Kennis is macht. Maar in het TikTok-drama is het leuk om te wéten dat TikTok niet te bereiken is, maar je hebt er geen fluit aan. Niks macht.

Gelukkig volgen veel TikTok-volgers mijn zoon ook op Insta (ik zeg Insta, want ik ben een coole moeder!). Toen ik mijn zoon vroeg of hij via Insta niet kon vragen of iemand hem kon helpen, heeft hij dat direct gedaan.

Kennissen = macht

En soms is kennis = macht minder waar dan kennissen = macht. Want tussen al deze volgers zat ook iemand die zakelijk verbonden is met TikTok, zelf 350.000 volgers heeft en mijn zoon dus ook volgt. En die bood direct aan om te helpen. Het is niet wie je bent, maar wie je kent. Nu geloof ik dat het wel degelijk belangrijk is wie je bent. Maar wie je kent kan behoorlijk helpen.

Een lang verhaal om duidelijk te maken dat kennissen =macht. In verkoop is dit natuurlijk ook handig. Wie ken je? Ik heb deze week 2 opdrachten voor jou (als je durft natuurlijk, anders niet).

  1. Wie ‘ken’ jij in jouw netwerk, die jou zou kunnen helpen binnenkomen bij die ene gave klant? Die ga je deze week benaderen. Ja, echt. En het gaat je nog helpen ook!
  2. Wie kan jij helpen uit jouw netwerk? Stel de vraag maar eens. Op LinkedIn, of op Facebook, of op Insta.

Ik doe ook mee:

Mocht jij iemand willen benaderen die ik ken, of die een connectie is van mij op LinkedIn, dan nodig ik je van harte uit om mijn hulp te vragen! Dit is mijn LinkedInprofiel Leuk! Dan spreek ik je deze week nog!

Tot later!

gerelateerde artikelen