MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Te druk om de echt belangrijke dingen te doen…herken jij dat ook?

Te druk voor de belangrijke dingen

Ik was gewoon te druk om de écht belangrijke dingen te doen. Herken jij dat ook? Ik merkte het bij mezelf altijd als ik het gevoel had, dat ik heel veel tegelijk moest doen. Dan was ik druk met van alles, maar als ik ’s avonds in bed lag, bedacht ik me dat ik iets heel belangrijks vergeten was.

Zo belangrijk en toch vergeten!

Ik schrok me dan soms helemaal kapot omdat ik iets wat zo belangrijk is, toch vergeten was. Bijvoorbeeld die offerte maken, of die potentiële klant terugbellen, of die geïnteresseerde een antwoord geven. Ik lag soms met kloppend hart in bed, of nog erger….ik ging er ’s nachts uit om het alsnog te doen. Voor je dan weer in slaap bent…pffff.

Te druk voor de belangrijke dingen
ook te druk voor de belangrijke dingen?

Te druk, waarmee?

Hoe kan dat nu, dat je de belangrijkste dingen soms juist vergeet? Mijn theorie is dat daar meerdere redenen voor zijn:

1. Dingen die spannend zijn of niet leuk zijn, schuif je makkelijker voor je uit.
2. De waan van de dag kan heel urgent voelen, dus doe je wat nu aandacht vraagt
3. Je hebt niet duidelijk wat nu echt belangrijk is, waardoor je makkelijk doet wat nu aandacht vraagt.
4. Je mist een concreet plan om met de belangrijkste dingen bezig te zijn
5. Je bent te druk met dingen die niet bijdragen aan jouw doelen.

Inmiddels heb ik geleerd om ambitieuze doelen te stellen. En die doelen zó te formuleren dat ik er niet alleen heel enthousiast van wordt (waardoor het dus leuk wordt om ermee bezig te zijn), maar waardoor ik ook precies weet wat ik wanneer moet doen. Twee belangrijke dingen dus:

1. Door de manier van formuleren heel enthousiast worden
2. Een duidelijk plan hebben wanneer ik wat moet doen.

Hoe kan je dat aanpakken?

Natuurlijk kan je zelf gaan zitten om deze doelen te formuleren, waarbij je overigens weer de kans loopt dat de waan van de dag urgenter voelt 😉, maar je zou ook écht een moment kunnen prikken in je agenda, bijvoorbeeld vrijdag 1 maart van 9.30 tot 13.30 uur, waarop je echt met 100% focus naar jouw eigen doelen kijkt. Doe je mee?

Je hoeft het niet alleen te doen

Je hoeft het niet alleen te doen. Want toevallig geef ik vrijdag 1 maart een training die jou helpt om niet alleen jouw ambitieuze doelen te formuleren, maar ook zorgt voor een slimme strategie en een concreet actieplan voor het realiseren van deze toffe doelen.

Schrijf je gewoon in! Het kost maar € 97,- ex. BTW en je zit te midden van anderen die met het zelfde enthousiasme bepalen waar ze komend jaar aan gaan werken. Je kunt ideeën uitwisselen en ondertussen wordt je geholpen- door een duidelijke structuur- om jouw eigen plannen te maken en deze direct in je agenda te zetten.

Wat je leert

Hierdoor wordt het komend jaar makkelijker en meer succesvol doordat je:
• Precies weet wat er NU moet gebeuren
• NEE kan zeggen tegen de waan van de dag
• Goed kan monitoren hoe het gaat met jouw doelen
• Niet meer ‘vergeet’ de belangrijkste dingen te doen

Het is bij de Oude Veiling in Aalsmeer. De koffie en thee krijg je van mij. En mocht je aansluitend willen lunchen, dan kan dat in de Oude Veiling ook. Ze hebben een heerlijke kaart en een gezellig restaurant. Ikzelf blijf ook lunchen om wat na te praten en deze motiverende vibe vast te houden. Want dat is één ding dat zeker is, je gaat stuiterend, bruisend, borrelend van ideeën naar huis!

Hoe, wat, wanneer?

• Vrijdag 1 maart
• Oude Veiling in Aalsmeer
• Van 9.30 tot 13.30 uur
• Inclusief koffie en thee
• Aansluitend lunch mogelijk

Hier kan je je opgeven!

Ik wens je een doelgerichte week!

gerelateerde artikelen

Reacties