MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Ben jij ook een leeghoofd…Goed zo!

Ben jij ook een leeghoofd...Goed zo
Deze nieuwsbrief gaat over leeghoofdigheid. Ben jij ook een leeghoofd…Goed zo! 

Laatst gaf ik salestraining aan één van mijn nieuwe klanten. Een super leuke klant, omdat de verkopers stuk voor stuk ontzettend hun best doen hun salesvaardigheden te verbeteren. Ze gaan dan ook met stappen vooruit. Maar nog niet iedereen is al een leeghoofd.

 

Als eerst leer ik mijn klanten om de juiste vragen te stellen om te achterhalen wat hun klanten belangrijk vinden. Als je weet wat jouw klanten belangrijk vinden, dan weet je veel beter wat je kan aanbieden. Wat past er wel en wat past er niet?

Keihard werken kan niet met een leeghoofd


Maar deze mensen waren keihard aan het werk. Misschien herken je dat wel, dat je keihard aan het werk bent in een verkoopgesprek. Op het moment dat je bezig bent met verkopen, ben je aan het nadenken over…

  • de volgende vraag,
  • hoe je overkomt,
  • of de klant wel het benodigde budget heeft,
  • hoe je de klant ‘ja’ kan laten zeggen en
  • hoe laat je volgende afspraak is…
 
Het lastige daarvan is dat je hoofd dan vol raakt. Waar of niet?
Ben jij ook een leeghoofd...Goed zo
Ben jij ook een leeghoofd…Goed zo

Een goede verkoper heeft een leeg hoofd

Ja echt! Alleen met een leeg hoofd hoor je echt wat jouw klant zegt, waar hij behoefte aan heeft. En hoor je waar je op kan doorvragen. De kunst is nieuwsgierig blijven en echt willen weten.

 

Letterlijk achterover leunen kan jou al helpen om minder hard te werken. In NLP is het al langer bekend dat jouw lichaamshouding je kan helpen om je anders te voelen. Probeer het maar eens. Ik zeg wel eens: “Een goede verkoper is een luie verkoper!”. Je hoeft niet keihard te werken. Leun achterover en wees oprecht nieuwsgierig. Je zal zien dat het een gesprek veel leuker en meer ontspannen maakt. Voor jezelf, maar ook voor jouw klant!

 

Zeg eens eerlijk: ben jij ook een leeghoofd? of niet? 

Wil jij ook met een lekker leeg hoofd verkopen en lukt dat nu niet altijd? Bel me en ik help je graag. Ook JIJ kan een leeghoofd worden. 😉

Ik wens je een leeghoofdige week!

gerelateerde artikelen

Reacties