MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Een salesstrategie gesprek: Soms wil je even sparren over je salesteam

Sparren in een salesstrategie gesprek

Mijn opdrachtgevers zijn vaak salesmanagers of commercieel directeuren. Sommigen van deze salesmanagers en directeuren staan er ‘een beetje alleen voor’. Natuurlijk hebben ze een team of zelfs meerdere teams, maar het sparren over hun salesstrategie en hun salesteam is iets waar ze vaak bot vangen.

Niet dat hun collega’s of directeuren daar niet over willen praten, maar eerlijk is eerlijk: commerciële aansturing is een vak apart. Want de vraagstukken die hiermee gemoeid zijn, zijn heel breed. En niet iedereen in de organisatie heeft de juiste blik op verkoop om een goede sparringpartner te zijn.

Onderwerpen voor een salesstrategie gesprek zijn heel breed

  • Hoe motiveer je jouw salesteam?
  • Welke kant van de markt willen we komende periode bewerken?
  • Wat zijn nu eigenlijk onze ideale klanten?
  • Hoe komen we bij onze (potentiële) klanten aan tafel?
  • Welke KPI’s kan ik afspreken met mijn salesteam en hoe monitor ik dat op een goede manier?
  • Wat is een zinvolle bonusstructuur? Of is dat überhaupt niet zinvol?
  • Hoe ga ik om met de verdeling van klanten en werkdruk?
  • Op welke manier kunnen we het salesoverleg effectief en efficiënt maken?
  • Etc.

In een salesstrategie gesprek kan je sparren met mij

Soms is het dan lekker om met iemand te praten die weet waar jij het over hebt, maar die niet ‘gekleurd’ is door voorkennis over betrokken personen of situaties. Dan heb je behoefte met iemand te praten die jou kan helpen anders te kijken en die ziet wat jij wellicht over het hoofd ziet.

Plan een salesstrategie gesprek in met mij

Precies om die reden is het mogelijk om met mij een vrijblijvend salesstrategie gesprek in te plannen. Je klikt op de link en je zoekt gewoon een tijdstip dat jou uitkomt. En hoppeketee, de afspraak staat in je agenda, met mij dus. Easy peasy lemon sqeezy!

In slechts 30 minuten help ik je te zien wat jouw volgende stap zou kunnen zijn.

Ik wens je een week waarin je heerlijk kunt sparren… met mij bijvoorbeeld! 😉

gerelateerde artikelen