MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Doodeng! Een boek over sales schrijven…

Een boek over sales schrijven is doodeng!

Wat een bizarre reis. Een boek schrijven. Vooraf dacht ik dat ik last zou krijgen van writers block of van zenuwen over de inhoud. Ik kon me al helemaal druk maken over dingen als: “Wat als ik de structuur niet te pakken krijg…!”. En dan had ik geroepen dat er een boek kwam en dat kwam dan niet…

Nadat ik de structuur samen met Laurence Verwee op papier had gezet, vloeide het boek zo uit mijn pen (figuurlijk dan, want alles ging via de laptop natuurlijk 😉). Geluk, dat kan niet anders, dacht ik direct. Dus op naar de volgende drempel: de manuscriptbegeleider…

De manuscriptbegeleider vindt het helemaal niks

De manuscriptbegeleider van de uitgever bleek eigenlijk geen opmerkingen te hebben. Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling! Hij had het vast niet goed gelezen. Er speelde vast en zeker andere dingen in zijn leven en daardoor was hij ‘vergeten’, mijn boek te redigeren. Er kwamen maar een paar dingetjes terug in ons gesprek. Een gesprek waarvan ik overigens kramp in mijn billen kreeg (echt!), omdat ik wachtte op zijn harde oordeel: Een farce!

En zo ging het allemaal niet. Het loopt eigenlijk best soepel. Misschien niet zo snel als ik zou willen. Maar hé het gaat nooit zo snel als ik wil. Mijn tempo is blijkbaar anders. So be it.

Op dit moment wordt de cover ontworpen. Ik heb nu twee covers afgekeurd. Ze pasten niet bij me. Ik wil een boek waarvan ik denk: “Ja, dat is mijn boek, hier ben ik trots op!”. Best lastig want ik heb geen verstand van covers. Maar het idee dat nu wordt uitgewerkt is super en ik kan niet wachten het te zien.

Volgende week komt de eerste proefversie uit! Dat betekent dat ik mijn eigen boek in mijn hand kan houden. Ik kan je niet vertellen hoe gek dat is.

En dan komt fase twee…

Doodeng! Een boek over sales schrijven…

In fase twee is mijn boek uit. Het ligt in de winkel. In fase twee ben ik als de dood dat het niet goed genoeg is. Te kort, te lang, te veel verhalen te weinig theorie of andersom. Dat mensen me uitlachen of nog erger: dat ze het ‘best aardig’ vinden. Pff. Het boek is nu al te koop.

Een boek over sales schrijven is doodeng. Maar ook als je bang bent kun je het gewoon doen. Er is maar één ding dat ik zeker weet: Het boek helpt je om een betere, leukere en vooral waardevolle verkoper te worden en er echt plezier in te hebben. En daarom ga ik door met deze bizarre reis.

Ik wens je een week waarin je het gewoon doet, ook al ben je bang!

gerelateerde artikelen