MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Voorbereiden van verkoopgesprekken, wel of niet doen?

“Nee, het voorbereiden van mijn verkoopgesprekken daar doe ik niet aan, want dan kan ik niet meer open staan in het gesprek zelf…!”

Dit hoor ik regelmatig terug van verkopers als we het hebben over de voorbereiding van verkoopgesprekken.

En ik begrijp waar het vandaan komt. Want het is lastig om een gesprek goed voor te bereiden en vervolgens je voorbereiding weer wat los te laten in het gesprek zelf, zodat je kan meebewegen met het gesprek.

Voorbereiding verkoopgesprekken, wel of niet doen?
Bereid je wel of niet je verkoopgesprekken voor?

Jouw verkoopgesprekken wél voorbereiden

Voor de duidelijkheid: Ik ben van mening dat je jouw verkoopgesprek wél tot in de puntjes moet voorbereiden. Simpel gezegd omdat:

  • Een goed begin is het halve werk
  • Zonder doel is elke richting goed
  • Bezint eer ge begint

En noem ze maar op. Je salarisonderhandelingen bereid je ook voor, toch? Nee? Zou ik wel doen hoor 😉.

De kunst van het voorbereiden van verkoopgesprekken

De kunst van het voorbereiden is, dat je weet waar je heen wilt. Als je weet waar je heen wilt, maar de route is niet in beton gegoten, dan kan je onderweg nog wat meanderen (goh, het lijkt wel een gedicht, al zeg ik het zelf!). Je kan meebewegen met jouw klant, je kan ruimte laten voor onverwachte zaken of inspelen op de actuele situatie. Maar door jouw voorbereiding kom je steeds weer op jouw pad terug. Dat is dus iets anders dan star vasthouden aan jouw voorbereiding.

Maar ze hebben gelijk

Maar ze hebben gelijk, die verkopers die open het gesprek in willen gaan. Want dat is ongelooflijk belangrijk. In een gesprek moet je in staat zijn je écht te verplaatsen in een klant. Dus hoe bereid je een gesprek goed voor, zonder dat de voorbereiding je in de weg staat tijdens het gesprek.

Online trainingsmagazine Verkopen zonder te Verkopen

In mijn online trainingsmagazine kun je testen hoe goed jij je kunt verplaatsen in een ander, je leert te verkopen zonder te verkopen en je leert welke verkoopbezwaren er zijn en hoe je deze kunt tackelen.

Eigen tempo

Je kunt het magazine in je eigen tijd en tempo lezen en altijd weer opnieuw erbij pakken om iets terug te lezen. Het trainingsmagazine wordt namelijk in mijn online platform voor je open gezet en blijft beschikbaar voor je.

Een succesvolle verkoper worden

Het trainingsmagazine betreft alle onderwerpen waarvan ik weet dat ze je helpen om een succesvolle verkoper te worden. Daarnaast is er veel aandacht voor implementatie. Want dat is essentieel. Je kunt wel allerlei theorieën lezen en leren, maar als je ze niet toepast hebt je er niets aan.

Ben je enthousiast geworden en wil je het online trainingsmagazine aanschaffen?

Kijk dan snel op Online trainingsmagazine ‘Verkopen zonder te Verkopen’.

Ik wens je veel succes met verkopen deze week 😉

gerelateerde artikelen