MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Van klein naar groot denken

Vorige week vertelde ik over de kans die ik kreeg bij het bedrijf Kobalt (mediabureau) om een inspirerende training te volgen. Het Kobalt Leadership Development Program (Ernst van Dijk, van Gift Training & Coaching gaf deze training).

Inspirerende trainingen

Ik had de smaak helemaal te pakken! Die inspirerende trainingen waarbij je aan het eind niet kan wachten om het toe te passen. Van die trainingen die jou in de actiestand krijgen en die ervoor zorgen dat je brein creatiever lijkt dan ooit!

Als ondernemer heb ik nog meer van die trainingen gevolgd die dat met mij deden. Ik deel graag wat losse onderdelen van wat ik daar geleerd heb.

Van klein denken is nog nooit iemand groot geworden
Van klein denken is nog nooit iemand groot geworden

Van klein naar groot denken

In mijn NLP-opleidingen ontdekte ik dat veel mensen geneigd zijn dingen kleiner te maken dan nodig. Niet alleen zichzelf en hun capaciteiten, maar ook kansen en initiatieven. Ik was overigens zelf niet anders hoor. Mijn conclusie is dat veel mensen niet durven dromen dat grote dingen ook voor hen zijn weggelegd. Terwijl het echt heel simpel is ‘van klein naar groot denken’.

Andy Harrington in Londen, waar ik mijn Public Speakers diploma haalde, wist dat mooi te verwoorden:

“Why do you try so hard to fit in when you were born to stand out!”.

Andy Harrington

En eerlijk…groot denken is fantastisch. De eerste stap is eigenlijk:

Denken in mogelijkheden.

Tja, hoe vaak heb je die wel niet gehoord, toch? Denken in mogelijkheden, duhuh! Maar het klopt als een bus. Je moet wel weten hóe je dat kan toepassen. Daar heb ik dus een heel praktische oplossing voor. Eén vraag. Een open vraag (hoe kan het ook anders? Ik ben tenslotte salestrainer 😉).

De vraag luidt: “Hoe zou het wél kunnen?”.

Dit is zo simpel, dat kan niet werken, hoor ik je denken. Maar zo simpel is het echt. Test het maar eens in je omgeving. Als je mensen hoort zeggen: “Nee, dat kan niet want …(hierna komt er altijd onzin die soms logisch klinkt. Maar jij trapt hier nu niet meer in!) Vraag dan:
“Hoe zou het wel kunnen?”

Deze vraag kan ook net iets anders klinken, kijk maar:
“Hoe kan het wel?”.

“Onder welke voorwaarden zou je het wel kunnen doen?”.

“Wanneer zou het wel kunnen?”.

“Wat is ervoor nodig om het wel te kunnen?”.

“Op welke manier kan het wel?”.

Etc.

Geloof niets van wat ik zeg, maar test het zelf!

“Geloof niets van wat ik zeg, maar test het zelf”, zeg ik altijd in mijn trainingen. En dat meen ik echt. Het is namelijk makkelijk om het vooraf af te schieten, dan hoef je het niet te proberen en kun je heerlijk bij je kleine comfortabele zelf blijven… Of je probeert het en je ontdekt dat het echt werkt…en als het werkt, pas je het vaker toe en wordt er misschien nog wel retegoed in!

The Game Changer

Over dit onderwerp geef ik binnenkort trouwens een hele inspirerende training (18 en 27 januari, je kan dus ook nog kiezen welke datum het best past). Deze training The Game Changer – Maak van 2022 een topjaar! Gaat helemaal over groot denken. Ik help je om een paar simpele beslissingen te nemen die ervoor zorgen dat je met gemak je doelen haalt komend jaar. En geloof niets van wat ik zeg, maar test het zelf!

Hier kan je meer informatie vinden over deze training.

Ik wens je een week waarin je niets gelooft, maar veel zelf test!

gerelateerde artikelen