MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Zomerserie Zoekplaatje 1

Goed kijken en goed luisteren is essentieel in verkoop. Luisteren naar specifieke woorden of intonatie, zoals bijvoorbeeld: Ík ben wel overtuigd.

Als je hier denkt dat je al klaar bent, dan heb je het mis. Nu begint het pas echt! Want iemand die de nadruk legt op ík, die heeft nog meer informatie. Het kan zijn dat er nog iemand over beslist, die het niet ziet zitten.

Ook kijken is belangrijk. Niet kijken om te verkopen, maar kijken om te weten. Ook in Zoom calls is kijken belangrijk. Zit iemand bijvoorbeeld op zijn horloge te kijken? En zo ja, zie jij dat dan? En als je dat ziet, wat doe je dan?

Verkoop lijkt soms op een zoekplaatje

Verkoop lijkt soms op een zoekplaatje. Dus om jou deze zomer te helpen nog scherper te maken, heb ik tot en met 10 augustus (dan ben ik weer terug van vakantie) een aantal oefeningen gevonden. Eigenlijk is het een spelletje. Je kunt het ook met je kinderen, familie, vrienden, reisgenoten, campingburen etc. doen.

Zoekplaatje 1

Opdracht: Wat zie je hier?

Nog een oefening, als je wilt.

Als je wilt heb ik nog een oefening voor je. Ik ontdekte dit zelf 2 jaar geleden op vakantie. Wie weet zie jij het ook?

Als je in de natuur aan het wandelen/hardlopen bent. Sta dan eens stil en kijk naar de grond. Kijk 10 minuten zonder te bewegen. En kijk op de grond om je heen.

Toen ik dat deed (oké, eerlijk is eerlijk: Ik stond uit te hijgen van het hardlopen…) zag ik ineens iets wat mij nog nooit was opgevallen. Ik zag allemaal (echt heel veel) bosmuisjes lopen. En die bleken over hele kleine paadjes te lopen. Want zodra ik ze had zien lopen zag ik dat er echt een pad was uitgesleten. Ja, van slechts een paar millimeter breed. Ik zag allemaal gaatjes waar ze in en uit liepen. Ook gingen ze soms aan de kant voor een hagedis en vervolgde dan hun weg. In mijn haastige wandel of hardlopen, had ik dat nog nooit gezien. En toen ik langer keek, kon ik mij niet meer voorstellen dat ik er ooit zomaar voorbij was gelopen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je nu denkt dat ik een sprookje beschrijf, of een soort Madurodam. Maar geloof me, op dat moment voelde het voor mij ook als een sprookje! Het was magisch! Dus kijk eens om je heen op de grond en wees benieuwd wat jij allemaal ziet, waarvan je het bestaan misschien niet afwist.

Ik wens je een scherpe blik de komende weken!

gerelateerde artikelen