MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Onderhandelen vs uitknijpen…

Onderhandelen vs uitknijpen

Onderhandelen vs uitknijpen…Vorig jaar gaf ik een lezing bij het Amsterdam Art Center over hostmanship oftewel: De kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. In mijn optiek is hostmanship de basis van verkoop. Maar daar dacht duidelijk niet iedereen zo over…

blijkbaar gelooft niet iedereen in hostmanship

 

In de zaal was een man die vol verbazing luisterde naar mijn verhaal. Zijn verbazing was zo groot dat het mij opviel. Ik vroeg hem dan ook wat hij dacht terwijl hij naar mij luisterde. Zijn antwoord was bizar! Hoor maar.

 

Hij begreep niets van hostmanship. Waarom zou je iemand die iets koopt zich welkom laten voelen. Hij pakte het heel anders aan. Hij vertelde trots aan de zaal dat hij een onderhandeling met business partners heel goed voorbereidde. Tot zover was ik het eens met hem. Voorbereiding is super belangrijk.

Voorbereiding is super belangrijk

Maar wat hij voorbereidde was niet wat ik voor ogen had. Hij zocht namelijk díe kamer in het gebouw waar hij werkte, waar het meest scherpe zonlicht naar binnen kwam. Vervolgens zette hij de verwarming op snikheet en nodigde zijn business partner (of moet ik zeggen slachtoffer…?) uit om naast de verwarming te gaan zitten. Precies zo, dat het zonlicht hem verblindde. Hijzelf nam plaats tegenover hem.

Ik geloofde niet wat ik hoorde

Ik geloofde gewoon niet wat ik hoorde. Dat dit echt bestond was waanzinnig! Natuurlijk ken ik de Hollywoodfilms, waarbij de CIA in een donker, koud hok een felle lamp gebruikt om de verdachten te verhoren. Maar dit was in het echte leven, met iemand met wie hij zaken ging doen, nota bene. Toen ik vroeg waarom hij het zo aanpakte gaf hij aan dat zijn ervaring was dat hij zo het best iemand kon uitknijpen.

Onderhandelen vs uitknijpen

Onderhandelen is niet hetzelfde als uitknijpen, sterker nog, in mijn optiek is het het tegenovergestelde. Het resultaat van een onderhandeling is een deal die voor beide partijen veel waarde heeft. Zij zijn dan ook beiden bereid hiervoor moeite te doen en hebben allebei commitment om het tot een succes te maken.

Onderhandelen vs uitknijpen
Female hands squeeze men money, pop art retro vector illustration. Financial exploitation of the business concept

Natuurlijk hoef je het niet met mij eens te zijn. Maar als je gelooft dat het de bedoeling is om de ander uit te knijpen, is het wellicht verstandig om je voor deze nieuwsbrief uit te schrijven. Ik ben bang dat ik je dan niet kan en wil helpen.

Wil jij leren hoe je tevreden uit onderhandelingen stapt?

Zou je daarentegen willen weten hoe je kan zorgen dat een deal voor beiden waarde heeft en hoe je het commitment kan verhogen van jouw klanten, geef je dan op voor de Online Saleslunch van 20 december: Hoe je tevreden uit onderhandelingen stapt? Hier leer je hoe je langer termijn relaties opbouwt. Zodat je in de toekomst altijd opnieuw met jouw klanten om tafel kunt.

Donderdag 20 december 12.30-13.15 uur.

[button_1 text=”Schrijf%20je%20hier%20in%20voor%20de%20Online%20Saleslunch!” text_size=”32″ text_color=”#000000″ text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”Y” text_shadow_vertical=”1″ text_shadow_horizontal=”0″ text_shadow_color=”#ff7100″ text_shadow_blur=”0″ styling_width=”40″ styling_height=”30″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#ffff00″ styling_gradient_end_color=”#ffa035″ drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”Y” inset_shadow_vertical=”0″ inset_shadow_horizontal=”0″ inset_shadow_blur=”0″ inset_shadow_spread=”1″ inset_shadow_color=”#ff7100″ inset_shadow_opacity=”50″ align=”center” href=”https://mind-direction.webinargeek.com/hoe-je-tevreden-uit-onderhandelingen-stapt”/]

 

Schrijf je hier in voor de gratis Online Saleslunch

gerelateerde artikelen

Reacties