MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Voor mij geen slappe excuses meer!

“Wie wil deze € 50,00 – die ik in mijn handen heb – ruilen voor € 10,00?”, vroeg John Lee het publiek tijdens de ‘Business & Social Media Mastery. Dat klonk te mooi om waar te zijn…

Het was echt zo’n dag waar je veel energie van krijgt. Ik merkte dat ik helemaal in de actiemodus kwam. Ik had zin om toe te passen wat ik leerde en overwoog zelfs op te stappen om het nú ook echt te gaan doen. Ik ben dol op actie nemen! Maar dat is natuurlijk wel zonde als je bij zo’n energieke masterclass zit. Dus ik bleef zitten en liet mij verder inspireren.

blogwk42

“Ik heb geen € 10,00 bij me”, dacht ik, “jammer. 50 Andere mensen blijkbaar wel, want ze hielden een briefje van 10 euro in de lucht. Er gingen er echter maar twee naar voren met hun tientje. Ze stonden voor John Lee met hun tientje omhoog. John had zijn briefje van € 50,00 nog steeds in zijn hand.

“Kijk”, zei John Lee, “deze mensen hebben actie ondernomen. En lijken ze dichter bij hun doel?”

Ja, natuurlijk waren ze dichter bij hun doel, dat zag ik ook wel. Sterker nog, ik wist toen al wat er ging komen… Eén van de twee pakte voorzichtig de € 50,00 euro uit de hand van John, terwijl hij hem vriendelijk aankeek en stopte het briefje van € 10,00 ervoor terug.

“Dit…”, zei John, is het verschil. “Deze mensen zijn bereid echt iets te doen om hun doel te bereiken. Ze doen iets wat spannend is, maar ze doen het wel. En ze komen dus verder!”

Ik hoorde mezelf tegen mijn buurvrouw zeggen: “Ik had helaas geen tientje!” Hierop zei mijn buurvrouw: “Ik had er twee gehad!” Ik kon mijzelf wel voor mijn kop slaan. Omdat ik geen tientje had, stopte ik gelijk met proberen. Wat een slap excuus!

Nu kan je je afvragen of het erg is dat ik die dag niet € 40,- verdiend heb. Nee, dat is helemaal niet erg. En daar gaat het ook niet om. Waar het om gaat is dat ik moet bekennen dat ik regelmatig op die manier denk. Dat ik geen actie onderneem, omdat ik een excuus heb.

Ik voer een excuus aan dat mij niet dichter bij mijn doel brengt. Sterker nog, mijn excuus weerhoudt mij ervan mijn doelen te bereiken.  

Zo werd ik laatst gevraagd voor een hele gave bijeenkomst, maar ik zag dat ik al een afspraak in mijn agenda had staan. Jammer, dacht ik toen. Maar na dit incident waarbij de schellen mij van de ogen vielen, heb ik gelijk contact gezocht met de betreffende afspraak en gevraagd of we de afspraak misschien konden verzetten. Ik ondernam dus direct actie…

Natuurlijk hoor je vaak dat actie nemen belangrijk is. Maar ik heb besloten het vanaf nu anders aan te pakken. Ik ben gelijk begonnen met opstaan om 6:30 uur voor mijn 7 minute workout. Ik ga mijzelf scherp houden op acties die mijn doelen bereiken. Zakelijk én privé.

Ik ben klaar met labbekakken! Jij ook? Laat me weten waar jij mee labbekakt en waar je nu mee gaat stoppen. Ik ben benieuwd!

Op donderdag 10 november a.s. van 9.30 uur tot 16.30 uur geef ik de Masterclass Met Succes en Plezier Verkopen! Bekijk onderstaande video om te ontdekken of dit jou ook helpt om betere sales resultaten te halen! Wees er snel bij want de aanbieding én de bonus lopen af…

Ik zie uit naar je komst op 10 november en ik wens je een week zonder slappe excuses!

[su_button url=”https://minddirection.nl/aanbod/masterclass-met-succes-plezier-verkopen/” target=”blank” background=”#F3901D” size=”8″ center=”yes” radius=”20″ text_shadow=”0px 0px 0px #000000″ title=”gratis seminar ca. 35 minuten”]Lees meer over de Masterclass![/su_button]

 

gerelateerde artikelen

Reacties