MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl
Haal meer uit je salesteam

Haal meer uit jouw salesteam

Als je een team van salesmensen aanstuurt, wil je graag dat jouw mensen succesvol zijn in hun sales. Je wilt ze graag ondersteunen, maar je wilt er waarschijnlijk liever niet de hele tijd bovenop zitten, toch?

Voor wie is deze training?

Je bent manager van een salesteam (of meerdere teams) en je zoekt een fijne balans tussen: jouw mensen het zelf laten doen maar wel op de hoogte zijn van wat ze doen. Daarnaast wil je weten  waar ze (jouw) hulp nodig hebben.

Herken jij dit bijvoorbeeld over jouw mensen:

Het voordeel van online trainen is dat je de modules en lessen in je eigen tijd en tempo kunt volgen. 

Alle online trainingen hebben dezelfde opzet. Elke week op woensdag wordt er een module opengezet, waar je aan kunt werken in je eigen tempo. De woensdag daarop is er van 9.00 uur tot 10.00 uur een Zoom call, waarbij ik antwoord geef op alle vragen. 

Heb je geen vragen dan kun je luisteren naar de vragen en antwoorden van andere deelnemers. 

Je kunt je vragen en successen delen in de groep, via het online platform. Voor elke training wordt een besloten groep aangemaakt, waar buitenstaanders niet in kunnen. 

Daarnaast kun je altijd gebruik maken van de gratis online salescommunity. Hierin kun je vragen stellen, reactie van anderen lezen en meedoen aan de discussies. Je hoeft alleen maar een account aan te maken.

In mijn training ‘Haal meer uit jouw salesteam’, help ik je niet alleen te achterhalen waar het hem in zit, dat niet alles eruit komt, maar help ik je ook met een manier waardoor jij er meer uit kunt halen.

Dat levert meer salesresultaat op én meer plezier voor jou en jouw team!

Deze training start 15 juni en kost 497,-.

Wij zochten verdieping in onze salesgesprekken. Dat was best lastig want binnen onze teams waren er veel verschillen. Er waren mensen met heel veel ervaring en mensen met heel weinig ervaring. We wilden leren om een volwaardige gesprekspartner te zijn, die om kon gaan met de eigen emoties maar ook die van onze gesprekspartners.

Verder vonden we het lastig om te gaan met bezwaren van klanten zoals: Ik vind het te duur. Verder is onze branche bijzonder omdat we met een intermediair zaken doen. Dat betekent dat we gesprekken voeren met 2 partijen. 1 is de klant en 1 is het bureau van onze klant. Dat maakt sales gecompliceerder. Wij wilden met beide partijen goed leren omgaan. En dat is gelukt! We hebben in de onderhandelingen hele grote stappen gezet, door vooral de regie te krijgen in het gesprek. Wij waren in de lead en voelden ons zoveel sterker dan daarvoor.

We hebben geleerd wanneer we zaken kunnen benoemen en wanneer we metacommunicatie konden toepassen. We werden een hele steady gesprekspartner, ook in onderhandelingen en het gaf ons heel veel zelfvertrouwen. We kregen veel meer informatie over klanten, omdat we hebben geleerd door te vragen, vooral bij aannames en overtuigingen. Iedereen had zijn eigen leerdoelen en dit was voor mij als manager heel belangrijk. Ik kon mensen daardoor veel beter aansturen.

Het side-effect is dat we dit ook onderling kunnen gebruiken en bij bijvoorbeeld sollicitanten. Waarom doet iemand zoals hij doet? Ook privé werkt dit door! Ik gebruik nog steeds de opmerking: Wil je gelijk of wil je geluk? Ik zou deze training dan ook zeker aanraden. Marie-José is in staat zich te verdiepen in de materie en de mensen, Ze is bereid in te gaan op wat nodig is, zonder helemaal van het programma af te wijken. Ze kan goed uitvragen waardoor ze de vinger echt op de zere plek legt. Daarnaast is ze een onwijs prettige persoonlijkheid om mee samen te werken.


Natascha
Sales Manager Ster

Combinatie online en Zoomcall

Het toffe is dat de training online te volgen is op mijn platform, in jouw eigen tempo. Elke week wordt er een module live gezet waar je een week de tijd voor hebt. Na die week is er een Zoom call over die module. In de Zoom call kun je met de andere deelnemers samen, vragen stellen, of gewoon lekker luisteren.

De training bestaat uit 3 modules met elk een aantal sublessen. De training duurt 3 weken. We trappen af met een gezamenlijke Zoom call, waarin je de andere deelnemers leert kennen en waarin ik je wegwijs maak op het platform. Er zijn inclusief de aftrap dus 4 Zoom calls.

Op woensdag 15 juni trappen we af van 9 tot 10 uur!

Lid van het platform

En het gave is dat je daarna een heel jaar lid mag blijven van het platform. Op dit platform kun je netwerken met andere leden, die net als jij verkopers van diensten zijn of een salesteam aansturen. Daarnaast kan je alles lezen wat er over verschillende salesonderwerpen wordt gezegd door mij en de andere deelnemers. Zo voel je je een heel jaar gesteund door deze salesgroep en kun je lekker sparren met andere verkopers! De groep blijkt een waardevol onderdeel van dit platform. 

Ze heeft een goed beeld van de kandidaten en weet ze scherp te houden. Marie-José vergroot het gevoel van eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers, als het gaat om het bereiken van hun eigen leerdoelen.
Maurice Herms | Commercieel Manager Heineken Brouwerijen