MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Work twice as hard on your self than on your jobs | Zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling is key!

Werk twee keer zo hard aan jezelf als aan je werk 

Eerlijk is eerlijk. Op dit moment voel ik mij best een beetje van slag. Zoals sommigen misschien weten, zijn mijn man (eigenlijk vriend) en ik uit elkaar na bijna 24 jaar. 

We hebben inmiddels een tweede appartement (redelijk dichtbij ons huis) en wisselen elke week af. De ene week zit hij in het appartement en ben ik in ons huis bij de kinderen. De week daarop draaien we het om. Ik ben trots op hoe we het samen doen! 

Toch merk ik ook dat ik me wiebelig voel. Aan de ene kant is het heerlijk is om een appartement te hebben waar ik helemaal alleen kan zijn, maar zoals je je waarschijnlijk kan voorstellen is het ook een verdrietige tijd. Ik neem afscheid van een belangrijke periode in mijn leven. 

Dit soort dingen komen op ieders pad. Het leven is niet altijd alleen maar rozegeur en maneschijn. Sterker nog, ik geloof dat het leven rijker wordt met pieken én dalen. En dan nu door naar mijn boodschap voor jou 😉 

Vandaag had ik één van mijn eerste sessies met Ellen Joosten. Zij is één van de aanjagers van de Smartgirls. Samen met Annemarie van Gaal coachen zij mij bij het uitbouwen van business.  

Work wice as hard on yourself than on your business  

De titel van deze blog: Work twice as hard on yourself than on your business hoorde ik vandaag voor het eerst. Ellen sprak deze quote uit tegen mij. Oorspronkelijk is hij van Jim Rohn. Wat Jim hiermee bedoelt is dit:  

Iedereen die aan zichzelf werkt, investeert enorm in zelfontwikkeling. Deze mensen committen zich aan zichzelf en doen wat ze met zichzelf afspreken. Zij ontwikkelen zich veel sneller dan diegene die alleen investeren in hun werk. 

Zelfontwikkeling 

Op dit moment is zelfontwikkeling voor mij heel belangrijk. Ik wil de tijd nemen om de scheiding, mijn nieuwe leven en dit alles te verwerken, maar ik wil ook op een energieke manier aan mijn bedrijf blijven werken. Want ik heb het leukste vak van de wereld! Dus laat ik mij coachen op zelfontwikkeling (en ontwikkeling van mijn bedrijf). 

Ik geloof enorm in zelfontwikkeling. Aangezien ik niet heb gestudeerd, heb ik alles zelf moeten uitvinden. Voor mij was dat logisch. En aangezien in altijd al geïnteresseerd was in psychologie (waarom doen mensen wat ze doen?), heb ik vier jaar lang verschillende NLP opleidingen gedaan, heb ik een business coach in de arm genomen en laat ik mij sowieso altijd coachen. Door Andy Harrington, door Nick James en nu door Annemarie van Gaal en Ellen Joosten. 

Vandaag in het gesprek met Ellen heb ik besloten dit jaar 10 dagen in mijn eentje een trail (cool woord voor route… 😉 te gaan lopen. Om eens stil te staan bij alles wat er speelt in mijn leven en te bedenken wat ik daarmee wil doen. Natuurlijk speelde dit al langer in mijn hoofd, maar nu heb ik er commitment op gegeven! Hoppa!

Zelfontwikkeling zit in al mijn trainingen 

Ook in mijn trainingen besteed ik veel aandacht aan zelfontwikkeling: de mens achter de verkoper. Ik zie mezelf dus ook als een coach. Een coach die soms jou heel praktische hard skills in sales leert. Maar zonder soft skills wordt het helemaal niks, geloof me. Dus besteed ik veel aandacht aan zelfontwikkeling.  

In mijn live trainingen, maar ook in mijn onlinetrainingen. Op dit moment bied ik 3 onlinetrainingen aan, inclusief een jaar lidmaatschap van mijn salescommunity. In deze community geef ik elke maand een live Zoomcall.  

Ondersteuning bij jouw zelfontwikkeling 

Op deze manier geef ik jou ondersteuning in jouw zelfontwikkeling. Ik help je met slimme weetjes op het gebied van sales: duidelijke gespreksstructuren, waanzinnige offertes maken, maar ik help je ook om jouw eigen belemmeringen te overwinnen en commitment te nemen voor je doelen. Hierdoor kom je aan tafel bij de klanten waarbij jij aan tafel wilt komen. En tijdens jouw verkoopgesprekken voel je jouw toegevoegde. 

Kijk hier voor het aanbod en meer informatie.

Een les uit één van mijn onlinetrainingen

Eén van de dingen die ik bijvoorbeeld vertel in deze onlinetrainingen is: 

Stop met koffiedrinken met potentiële klanten. Als je onder het mom van: “zullen we eens samen koffiedrinken”, een afspraak maakt met iemand, wordt het knap lastig om ineens over te gaan tot verkopen. Dat voelt voor een klant alsof hij erin is geluisd en voor jouzelf waarschijnlijk alsof je een gladde verkoper bent, die met smoesjes en halve waarheden bij zijn doel komt.  

De meesten van mijn klanten geven aan dat ze dit een heel vervelend gevoel vinden en dat ze het idee hebben aan het pushen zijn. En dat is juist wat ze niet willen! Hoe is dat voor jou? 

Het hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is simpelweg mogelijk om een verkoopgesprek te voeren op een manier die voor zowel jou als jouw klant heel prettig voelt.  

“Het lijkt wel een coachingsgesprek!”, riep een potentiele klant van mij ooit verrukt uit, na ons gesprek. Natuurlijk werd dit een klant.  

Wil jij ook het komende jaar enorm groeien in je salesskills én in je persoonlijke ontwikkeling? Doe jezelf dan een cadeau en doe mee in mijn salescommunity! 

Ik wens je enorme stappen het komende jaar! 

gerelateerde artikelen