MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Time batchen levert tijd op

Time batchen levert tijd op

“Nederlanders vinden het gewoon heerlijk om af te vinken!”, riep hij. De zaal moest grinniken. ”Het is zelfs zó erg”, ging hij door, “dat als jullie iets doen wat niet op je to do lijst stond, je het alsnog op je lijst zet óm het te kunnen afvinken!”. Nu lag de zaal echt plat van het lachen.

Dit herkende iedereen wel. Ik ook. Ik ben dol op afvinken. Het ruimt op, geeft een goed gevoel en aan het eind van de dag vind ik zo’n afgevinkt lijstje zalig om nog even naar te kijken. De man in dit voorbeeld is een internationale business coach waar ik regelmatig naar toe ging om mezelf scherp te houden als ondernemer en natuurlijk om nieuwe dingen te leren.

Time batchen: Foto door samer daboul via Pexels

Time batchen levert tijd op

Time batchen is één van de dingen die ik heb geleerd. En als je niet weet wat dat is, dan zou ik zeker even doorlezen want time batchen is een manier om tijd te besparen, lekker af te vinken én efficiënter te werken. Oftewel: meer in minder tijd te kunnen doen. Wie wil dat nu niet?

Wat is time batchen?

Wat is time batchen eigenlijk? Time batchen is het doen van vergelijkbare taken in een daarvoor vooraf bepaalde tijd. Zeker voor de verkopers die werken met de hak-op-de-tak-methode is dit een oplossing. En natuurlijk moet ik direct aan jou denken.

10x per dag je email checken

Want jij checkt toch ook ca. 10x per dag je email? En als je net een offerte aan het maken bent, maar er komt mail binnen, ga je toch ook even kijken wat erin staat? Tuurlijk doe je dat. Maar dat zou je niet moeten doen. Want elke keer dat je opnieuw naar je offerte kijkt, moet je weer even inkomen. Per dag kan je minimaal 1 uur winnen als je time batcht. Dat betekent al snel 4 tot 5 uur in de week (meer dan een halve werkdag!). En ca. 16 tot 20 uur in de maand! Stel je voor!

Hoe werkt time batchen?

Je kijkt naar je werkzaamheden (het liefst per week) en je clustert zaken die bij elkaar horen. Voor mij is bijvoorbeeld het schrijven van content iets dat ik batch. Ik stuur 1x per week een blog (waar dit blog een voorbeeld van is) 2x per week iets op LinkedIn, Insta en FB. In totaal 3 verschillende dingen. Dat doe ik op vrijdagochtend. Vrijdagochtend schrijf ik al mijn content voor de volgende week. Schrijven is een creatief proces, voor mij is de vrijdagochtend ideaal. Omdat ik de content op één moment van de week bepaal kan ik ook makkelijker zien waar ik aandacht aan wil besteden in de week. Ik hoef dus niet 3x iets te bedenken. Maar bedenk 1 x 3 onderwerpen.

Wat ook belangrijk is, is dat je per ‘batch’ prioriteiten aangeeft. Wat moet eerst? Wat moet daarna? Etc.

Daarnaast bepaal ik vooraf hoe lang ik ergens over wil doen. En daar houd ik me aan. Te bizar wat het effect daarvan is!

Nog meer time batchen

Wat ik ook batch zijn offertes schrijven (doe ik ook achter elkaar), acquisitie, webteksten aanpassen, trainingen ontwikkelen, administratie, facturen maken, etc. Maximaal 3x per dag check ik mijn email. ’s Morgens als ik start, rond de lunch en aan het eind van de dag. Ik heb alle meldingen uitgezet. Want net als jij ben ik nogal chaotisch. En het leidt mij nogal af om steeds allerlei plongetjes en plingetjes te horen of te zien. Daarnaast zit ik met meerdere mensen op kantoor en het is echt irritant voor anderen om al die plingetjes en plongetjes te horen. En als iets echt urgent is, gaan mensen dat niet mailen, maar zullen ze bellen.

Welk lijstje van time batch zaken kun jij voor jouw eigen werkzaamheden maken? Ik zou het leuk vinden als je me vertelt hoe jouw batch-work eruitziet!

The Game Changer – Maak van 2022 een topjaar!

Nog maar even en dit jaar is alweer voorbij. Waarschijnlijk ben je al bezig met volgend jaar.

Wat is jouw doel voor het komende jaar? Wil je 10% plussen? Of ben je al blij als je hetzelfde haalt als dit jaar in deze vreemde tijden?10% plussen lijkt misschien interessant, maar als 2 grote klanten opzeggen en je bestaande klanten besluiten ‘voor de zekerheid’ nog maar even de hand op de knip te houden, ben je goed de sjaak! Want 10% plussen wordt dan misschien wel 30% plussen. En das ff ‘andere koek’!

Maar wil jij in 2022 eens écht knallen, dan moet je misschien het spel veranderen. Echt groot denken. In deze (vooralsnog) live training, die plaatsvindt op 2 verschillende data (dus je kunt nog kiezen ook), help ik je van 2022 een topjaar te maken!

Ik wens je een week waarin je lekker veel time batcht!

gerelateerde artikelen