MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

De prijs is gewoon te hoog!

“We zijn gewoon te duur!”

“De prijs is te hoog, daarom zeggen mijn klanten NEE!”

“Bijna al mijn klanten vinden de prijs te hoog, daarom lukt het niet!”

Veel managers van salesteams vertellen mij dat zij vaak terug krijgen van hun team, dat de prijs te hoog is en ze het aanbod daardoor niet kunnen verkopen. Misschien herken jij dat ook wel in jouw team?

In veel van deze gevallen is er iets anders aan de hand…

Zoals een aantal van jullie weten, ga ik vaak mee naar gesprekken van mijn klanten met hun klanten. Tijdens het luisteren naar deze gesprekken valt mij namelijk op, dat veel verkopers een aantal belangrijke stappen overslaan als het gaat om het verkopen van de prijs. Ik weet inmiddels dat het niet aan de prijs ligt, maar aan iets anders. En juist omdat ik geloof dat echte waarde een prijs heeft, wil ik dat iedereen zijn prijs kan verkopen. Het is namelijk zo fijn om te verkopen aan klanten die het de prijs waard vinden.

Het is dus gewoon super zonde als je niet weet waar dit dan wel aan ligt. Ja, het is vrij simpel en nee, dit leer je niet in één blog.

Omdat ik weet dat een systeem helpt om succesvol te zijn in verkopen, heb ik mijn eigen Sales Succes Systeem ontwikkeld. Nee, dit is niet zo’n NOG NOOIT VERTOOND inzicht. Het is geen: AAN ZOIETS HAD IK NOOIT GEDACHT! Het is niet ALS WE DIT EERDER HADDEN GEWETEN…!

Het is wel:

  • Een helder systeem
  • Een simpel systeem
  • Een systeem met een logische volgorde
  • Door iedereen te gebruiken binnen het team
  • Een systeem dat inzicht geeft in alle essentiële stappen, nodig voor Sales Succes!

Omdat ik al aangaf dat ik geloof dat waarde een prijs mag hebben, wil ik jou helpen om jouw waarde beter te verkopen en zo meer succes met jouw salesteam te behalen. Ik weet dat als je deze stappen volgt, jouw team geen moeite meer heeft met het verkopen van de prijs. Sterker nog, ik weet dat de prijs dan geen issue meer zal zijn.

Dit Sales Succes Systeem bestaat uit 7 stappen. En één van de belangrijkste stappen waarom jouw mensen de prijs niet kunnen verkopen, is een stap die absoluut noodzakelijk is. Deze stap noem ik:

No pain no gain!

De bedoeling is dat jouw mensen in een gesprek de pijn naar boven halen bij een klant. Ik heb het hier over de pijn die de klant voelt, als er niets gebeurt. Als zijn ‘probleem’ niet opgelost wordt. Oftewel, als jouw mensen hem niet helpen dit probleem op te lossen.

De kunst is, om verder te gaan waar veel verkopers stoppen, door verdiepende vragen te stellen:

Wat gebeurt er als er niets verandert? En wat nog meer? En hoe zal je dat merken?

Wat is daarvan de impact op jou, jouw afdeling, jouw organisatie? Wat betekent dat voor jullie toekomst. Etc.

Daarna ga je naar de gewenste situatie:

Wat zou het voor jullie betekenen als het wel wordt opgelost? Hoe zou je dat merken?

Wat zou daarvan de impact zijn op jou, jouw afdeling, jouw organisatie?

En wat zou daarvan het allerbeste zijn?

Hoe belangrijk is het voor jullie om dat te bereiken?

Dit is slechts een greep uit de onderdelen die ik heb verzameld en gebundeld in dit Sales Succes Systeem.

En om jou te vertellen wat ik inmiddels allemaal geleerd heb, nodig ik jou van harte uit voor mijn salesevent, speciaal voor iedereen die een salesteam aanstuurt.

Stuur je salesteam naar succes!

Het event is op 7 december in het Planetarium in Amsterdam. Het duurt van 9.00 uur tot 14.00 uur en is inclusief een heerlijk lunchbuffet.

Je leert trouwens nog veel meer tijdens dit event, bijvoorbeeld:

  • Hoe je jouw aansturing kan afstemmen op de verschillende ervaringsniveaus.
  • Je krijgt helderheid over waarom ‘in het diepe gooien’ niet werkt en handvatten voor hoe het dan wel moet.
  • Je leert welke stappen er zijn binnen het Sales Succes Systeem.
  • Je krijgt zicht op wat jouw mensen nog moeten leren om meer succesvol te zijn.

Het event zelf is gratis, maar je betaalt een bijdrage van 47,50 euro ex. BTW voor de zaalhuur en het heerlijke lunchbuffet. Dat betekent dat ik er niets aan verdien. Dat doe ik omdat ik geloof dat het Sales Succes Systeem jou echt gaat helpen en ik wil dat je kennis maakt met dit model, zodat je weet wat systeem inhoudt en hoe het jou kan helpen.

Mocht je na het event geïnteresseerd zijn om verder met mij te werken en het systeem te gaan gebruiken binnen jouw team, dan help ik je graag verder. Ja, ik zal dus tijdens mijn event ook vertellen hoe ik je eventueel verder kan helpen meer sales succes te behalen met jouw team. Mocht je daar geen behoefte aan hebben, dan is dat ook helemaal prima.

Dit is de eerste keer dat ik mijn sales event houd en ik vind het mega spannend. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar voor dit event. Dus als jij erbij wilt zijn, dan raad ik je aan je snel in te schrijven.

[su_button url=”https://www.eventbrite.nl/e/tickets-stuur-jouw-salesteam-naar-succes-35429860667″ target=”blank” background=”#F3901D” size=”10″ center=”yes” radius=”20″ text_shadow=”0px 0px 0px #000000″ title=”gratis seminar ca. 35 minuten”]IK BEN ERBIJ![/su_button]

Ik zie er ongelooflijk naar uit je te zien op 7 december!

Tot dan!

Hartelijk groeten,

Marie-José

gerelateerde artikelen

Reacties