MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Doe geen boodschappen als je honger hebt!

Zaterdagochtend ga ik altijd met mijn dochter naar voetbal. Ik ben één van de begeleiders van haar team. Tegenwoordig speelt ze vaak tussen 9 en 10 uur. Dat betekent dat we op zaterdag vaak vroeg ontbijten. En als we na het douchen en omkleden rond een uur of elf/twaalf naar huis rijden ga ik vaak gelijk even boodschappen doen. Omdat we zo vroeg ontbeten hebben, heb ik echt trek rond die tijd. De ervaring leert dat het niet handig is om dan boodschappen te doen, want als je trek hebt, staat alles in het teken van jouw honger. Ik kom dan ook geregeld met veel te veel lekkere dingen thuis.

Doe geen boodschappen als je honger hebt

Ook in verkoop kan honger een slechte rol spelen. Als je bijvoorbeeld je bonus wilt halen en de druk teveel opvoert, of als je schaarste in omzet voelt, kan dat zijn weerslag hebben op je verkoopgesprekken.

24327219 - hungry dog looking for food in the refrigerator

Ik kan me herinneren dat ik zo’n 8 jaar geleden pijnlijk weinig omzet had. Ik had er klotsende oksels van. En toen eindelijk had ik een gesprek met een potentiële klant! Yes, deze zou mijn geldprobleem oplossen! Ik was zo eager (lees: hongerig) om deze klant binnen te halen, dat  mijn geldnood overal doorheen sijpelde. Je raadt het vast al… Deze klant werd geen klant. Ik wilde het té graag.

Herken je dat? Dat je zo hongerig bent, dat het niet lukt? Of dat je jezelf tegen een klant hoort zeggen: “Nou ok, ik doe het ook voor… (veel te goedkoop)”. Hongerig maakt onaantrekkelijk. Je schiet makkelijker in de onderhandeling en voor je het weet geef je van alles weg.

Natuurlijk heb ik het niet over gezond enthousiasme, maar over hongerig om de verkeerde reden. Als je honger hebt, focus je namelijk op jezelf. Een klant merkt dat. En dat is niet prettig voor klanten.

Wat doe je dan wel?

Je verlegt je focus naar de klant. Je bent oprecht nieuwsgierig naar hem. Je voelt dat jouw aanbod echt waarde heeft voor hem en dat je hem echt kan helpen. En je bent onthecht van het resultaat. Ja, dit is echt even oefenen. Je laat het ‘moeten verkopen’ helemaal los en bent met je aandacht bij de klant. Geloof me dat maakt verkoop niet alleen veel makkelijker, maar vooral veel leuker. Want hierdoor wordt jouw klant juist hongerig. En dat is dan weer wel fijn!

Afgelopen week had ik een coach call met één van mijn klanten. En zij voelde ook honger. We kwamen erachter dat zij eigenlijk veel te bescheiden was in haar aanbod. Ze bood alleen kleine dingen aan, terwijl ze heel veel toegevoegde waarde heeft. Dat is echt een gemiste kans. Daarnaast heb je veel sneller een gevoel van ‘trekken aan een dood paard’. Het devies is: Benut je volle potentie! Laat klanten echt bijzondere resultaten halen en durf groots aan te bieden!

In mijn speciale december-aanbod bied ik een VIP-traject aan tegen een super aantrekkelijke prijs. Dit aanbod is alleen geldig als je boekt in december en ik heb maar plaats voor 5 VIP-klanten. Wie het eerst komt, het eerst maalt (oftewel: Wie het eerst komt, stilt zijn honger het eerst!).

Tijdens dit speciale 30 dagen VIP-traject leer je:

  • Een high-end aanbod te maken, waarmee je de resultaten van jouw klanten enorm verbetert en waarmee je veel sneller een hoge omzet realiseert.
  • Een marketingpiramide te maken met een vervolgaanbod waardoor je klanten aan je kunt binden en niet elke keer opnieuw acquisitie hoeft te doen.
  • Je toegevoegde waarde veel beter te benutten en te voelen, waardoor je onthecht van het resultaat kunt verkopen. Dat is dus veel leuker én makkelijker!

Daarnaast ontvang je

  • voorafgaand aan het traject een coach call waarin we ontdekken waar jij nu staat en wat jij nu nodig hebt,
  • een online les om je ideale klant te kunnen benoemen en actief te kunnen benaderen,
  • de VIP-dag zelf; Een hele dag waarop wij samen aan jouw aanbod en marketingpiramide werken en het super aantrekkelijke high-end aanbod creëren!
  • een coach call na het traject om je te helpen met het implementeren van alle nieuwe inzichten.

Normaal is de prijs van een VIP-traject € 1.497,- ex. BTW. Nu bied ik dit traject alleen in december aan voor de prijs van € 997,-

De meeste klanten hebben de investering er snel weer uit met hun high-end aanbod. En het maakt je diensten zoveel meer waard. Maar ik heb écht maar plek voor 5 VIP-klanten.

Meld je hieronder via de button snel aan voor het speciale 30 dagen VIP-traject!

[su_button url=”https://minddirection.nl/aanbod/30-dagen-vip-traject/” target=”blank” background=”#F3901D” size=”8″ center=”yes” radius=”20″ text_shadow=”0px 0px 0px #000000″ title=”gratis seminar ca. 35 minuten”]JA, IK MELD ME AAN[/su_button]

 

 

 

gerelateerde artikelen

Reacties