MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Ik ben (nog) niet goed genoeg…

“Ik ben al gevraagd voor lezingen, maar ik vind dat ik nog niet goed genoeg ben”, antwoordde Marjanne. Marjanne is kindercoach, heeft 20 jaar ervaring in het onderwijs en werkt nu al een aantal jaar in haar eigen kindercoachpraktijk. Zij heeft dus een enorme staat van dienst en een grote bak ervaring. Toch is zij enorm zelfkritisch. Het is voor haar heel belangrijk om echt heel goed te zijn.

Vind jij ook dat je nog niet goed genoeg bent?

Herken je dat? Dat je vindt dat je nog niet goed genoeg bent? Dat er eerst nog iets anders moet gebeuren? Dat je eerst nog meer moet leren… of… moet doen? Ik wel hoor! Zo heb ik 15 jaar lang ‘geoefend’ met verkopen en daarvan 8 jaar ‘geoefend’ met onderhandelen. Natuurlijk moest ik toen ook nog een NLP practitioner, én een NLP master practitioner én een counselingsopleiding doen (duurde samen 4 jaar) voordat ik vond dat ik mocht starten als trainer & coach in sales. Toch heb ik inmiddels geleerd hoe ik deze belemmerende overtuiging kan ombuigen in een constructieve overtuiging. Oftewel, ik weet nu: Hoe ik ervoor zorg dat ik iets geloof wat mij helpt stappen te zetten en succesvol te zijn.

Belemmerende overtuigingen

Veel mensen bij wie verkopen tot hun werk hoort (professionals én ondernemers) hebben last van belemmerende overtuigingen. Ze zijn erg zelfkritisch en voelen zich soms onzeker over hun kwaliteiten. Super zonde! Want omdat deze mensen zo zelfkritisch zijn, zijn ze vaak keigoed! Als je dat echt kan voelen, wordt verkopen een feestje! Je kan echt leren om je toegevoegde waarde te voelen. Voelen dat JIJ verschil kan maken bij jouw klanten. Dat is een zalig gevoel kan ik je vertellen.

Bevrijd je van je belemmerende overtuigingen en ga doen waar je het best in bent!

Met Marjanne heb ik een oefening gedaan om haar belemmerende overtuiging om te buigen. Ik ben ervan overtuigd dat zij binnenkort lezingen geeft. En zoals ik haar ken, zullen het geweldig inspirerende lezingen zijn! Herken jij één of meer van deze overtuigingen?

 • De klant zit niet op mij te wachten…
 • Ik ben nog niet goed genoeg…
 • Ik ben het niet waard…
 • Ik heb niet de kennis die nodig is om….
 • Mijn ervaring is nog niet toereikend…
 • Ik moet er meer vanaf weten…
 • Ik ben te jong/te oud om….
 • Het heeft geen zin om dat te vragen…
 • Mijn aanbod is te duur/te hoog geprijsd..
 • Als ik hogere prijzen vraag dan verlies ik klanten…
 • Ik moet niet persoonlijk worden…

Wil jij ook leren om jouw belemmerende overtuigingen aan te pakken en succesvol te zijn? Meld je dan aan voor de Masterclass Met Succes en Plezier Verkopen! Op donderdag 10 november a.s. van 9.30 tot 16.30 uur. Als je je vóór 15 oktober a.s. aanmeldt, krijg je niet alleen een aantrekkelijke prijs, maar ook een super aantrekkelijke bonus!

[su_button url=”https://minddirection.nl/aanbod/masterclass-met-succes-plezier-verkopen/” target=”blank” background=”#F3901D” size=”8″ center=”yes” radius=”20″ text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]JA, ik wil graag meer weten![/su_button]

 

Deel gerust met je netwerk!

gerelateerde artikelen

Reacties