MindDirection telefoonnummer
06 13 29 42 22
MindDirection e-mailadres
mariejose@minddirection.nl

Wat zou je doen als je niet bang was?

Het moet rond 2004 geweest zijn toen ik het boekje ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ van Spencer Johnson voor het eerst las. In het bedrijf waarin ik werkzaam was, werd een reorganisatie aangekondigd. Er was nog helemaal niets bekend over hoe en wat, alleen dat ie eraan zou komen. Ik herinner mij nog goed het gevoel dat ik toen kreeg van dit bericht. Eerst een beetje zenuwachtig, dat werd langzaam een licht gevoel van bedreiging en uiteindelijk mondde dat uit in een gevoel van: wat ze me nú aandoen…!

666784768Gelukkig kwam mijn collega Ellen al snel met me praten. Zij kende het boek al en ik ging het ook lezen. Het gaat over omgaan met veranderingen. Het boekje beschrijft verschillende houdingen die je kunt aannemen bij het omgaan met veranderingen. In eerste instantie voelde ik woede over de reorganisatie, want ik wist niet hoe het zou uitpakken en ik had het gevoel dat mij een gevoel van rust en veiligheid werd afgenomen (allemaal achteraf beredeneerd natuurlijk, want toen ik er middenin zat voelde ik me gewoon boos).

Toen Ellen en ik besloten ons lot in eigen hand te nemen, veranderde alles! De directie was bezig om een grof plan uit te werken voor de eerste stappen. Ellen en ik gingen samen aan de slag om de volgende stappen uit te werken. We bedachten wat voor de organisatie in onze ogen het beste zou zijn en zette dat op papier. Onze eigen functies bestonden in de verbeterde organisatie niet meer. Dat was super spannend…

Vervolgens hebben we onze plannen gepresenteerd aan de directie, compleet met nieuwe functieprofielen en competentieprofielen… We wachtten in spanning af. En wat bleek?

Het hele plan werd één op één overgenomen door de directie! Ongelooflijk! We waren er zelf ook verbaasd over. Even later werden wij beiden bij de directeur geroepen die ons complimenteerde met het plan. “Maar”, vroeg ze, “Jullie eigen functies staan er niet meer in, wat gaan jullie dan doen in de nieuwe organisatie?”. “Nou”, zeiden wij, “Daar hebben we al over nagedacht”. Ellen wees op het nieuwe organigram aan welke rol zij graag op zich zou nemen en ik deed hetzelfde. We kregen beide wat we ambieerden. Ellen ging klantenteams leiden en ik mocht leiding geven aan de buying-afdeling, een groep van 30 enthousiaste Radio en TV planners.

Toen ik voor de ondernemersclub dit boek opnieuw las, greep het mij weer. Eén zin raakte mij het meest. En ik ben benieuwd wat deze zin met jou doet…

Wat zou je doen als je niet bang was?

Veel ondernemers hebben grote dromen. Helaas laten veel van deze ondernemers hun dromen varen omdat ze bang zijn.

  • Bang voor wat anderen wel niet denken.
  • Bang dat ze het niet waar kunnen maken.
  • Bang dat ze niet goed genoeg zijn.
  • Bang dat ze ‘er nog niet aan toe zijn’.
  • Bang om afgewezen te worden.
  • Bang omdat het ‘anders’ is dan wat de rest doet.

Wat doe je als je deze gedachte(n) hebt?
Hoe gedraag je je als je die gedachte gelooft?
Hoe voel je je als je denkt dat het waar is?

Ik zelf merk dat ik me klein maak als ik mijn bange gedachten geloof, ik maak minder contact met de mensen om me heen en voel me eenzaam en minder waard. Hoe is dat voor jou?

Je kan hier wel degelijk iets aan doen en dan heb ik het niet over een therapie van 2 jaar. Ik nodig je van harte uit om de volgende zin maar eens echt binnen te laten komen: Wat zou ik doen als ik niet bang was?

Deze week kan je je opgeven voor een gratis coach call t.w.v. 147,00 euro. Je mag mij in dit persoonlijke gesprek vertellen waar jij bang voor bent. Ik help je om te ontdekken hoe je tóch in kunt actie. Ik wil je echt graag helpen hierbij, want het is zo zonde om je te laten leiden door angst. De coach call is helemaal gratis en vrijblijvend. Dit super aanbod geldt tot 14 februari 2016 als je je deze week opgeeft door op de onderstaande aanmeld knop te klikken. Ik spreek je graag snel!

[su_button url=”mailto:mariejose@minddirection.nl” target=”blank” background=”#ff9933″]JA, ik meld me graag aan.[/su_button]

 

 

 

Deel gerust met je netwerk:

gerelateerde artikelen

Reacties